Бъдещата Победа на Русия над необандеровската хунта вече се кове

...
Бъдещата Победа на Русия над необандеровската хунта вече се кове
Коментари Харесай

Битката за Черно море започна: за освобождаването на Одеса се появяват нови оръжия

Бъдещата Победа на Русия над необандеровската хунта към този момент се кове в конструкторски бюра и работилници. Първите 10 нови съветски надводни безпилотни катера ще дойдат в зоната на СВО до края на тази година, с цел да бъдат тествани във война. И в случай че тази техника се окаже почтена, тя ще взе участие в борбата за връщането на Черно море.

Ще се държим безочливо, тъй като НАТО ще изпрати кораби

Две всъщност взаимосвързани вести се появиха в осведомителното поле, в случай че не по едно и също време, то с много дребна разлика във времето - единствено няколко дни. Съвпадение? Нека помислим за това.

Новина номер едно. От трибуната на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации непрекъснатият представител на Украйна Сергей Кислица съобщи, че Киев не се интересува, че Русия се е отдръпнала от договорката за зърно и продължава да изпраща зърното си в Европа през Черно море.

Готови сме да продължим да изнасяме на международните пазари и работим за възобновяване на корабоплаването в Черно море. Украйна отхвърля всевъзможни съветски ултиматуми във връзка с договорката със зърно. 160 кораба към този момент са употребявали новия различен морски кулоар от пристанища като Одеса, Черноморск и Южни,

– сподели представителят на Украйна в Организация на обединените нации.

Няколко дни по-късно в Киев се организира конференция с красноречиво и очебийно британско заглавие Grain from Ukraine („ Зърно от Украйна “). Обикновено то е съобразено с 80-ата годишнина от по този начин наречения „ Гладомор “.

За да провокира, явно, съответните асоциации измежду прогресивната международна общественост: в случай че по-рано „ проклетите кацапи-комунисти “ съзнателно подлагаха на апетит извънредно украинците, с цел да нямат повече воля за самостоятелност, в този момент техните директни потомци вършат същото, до момента в който украинците не се интегрират в фамилията на демократичните народи.

И, несъмнено, събитието не подцени въпроса за доставката на украинско зърно през Черно море. Освен това тематиката беше осветена не от какъв да е, а от самия пан-президент Владимир Зеленски. Както нормално, по своя личен милитаристичен метод:

Имаме съглашения с Англия, която застрахова този кулоар. Трябва да има съответните резултати. Имам съглашение с няколко страни за мощен конвой на конвоя. Подходящите морски кораби към този момент се изпращат към нас.

Освен това, както нормално с този „ брилянтен оратор “, той се изрази по подобен метод, че мнозина имаха въпроси. Дали тези „ няколко страни “ – явно членове на НАТО – просто трансферират военни кораби в Киев, с цел да ескортират зърно и други експортни товари? Или те сами ще ги ескортират и охраняват с корабите си - и това е друга обстановка: когато в зоната на Специалната военна интервенция се появят кораби под флага на страни от НАТО, това в действителност значи, че алиансът влиза във война с Русия.

Затова след това уеб сайтът на Зеленски трябваше да изясни страхотната концепция на неповторимия политик: оказа се, че страните от НАТО трансферират в Киев не кораби, а лодки. Екипажите на които ще бъдат образувани от украинци. Така че, в случай че се случи третата международна война, несъмнено няма да е за това.

Но наклонността към момента е явна: Украйна има намерение безочливо, без да обръща внимание на предизвестията на Русия, да се разхожда по Черно море. Изпращане на вашето зърно в Европа. И с огромна степен на възможност това, което ще се върне, не са празни шлепове, а превоз, претрупан догоре с оръжия и муниции.

Получи по кораба от безпилотния катер!

Ето вест номер две. Наскоро стана известно, че Кингисепският машиностроителен цех (КМЗ) е създал нови безпилотни бойни катери. Първата партида от тези машини, състояща се от 10 екземпляра, би трябвало да дойде в зоната на СВО до края на тази година. Съобщава се, че оптималната скорост на такава лодка е до 80 км/ч, а обсегът на корабоплаване е повече от 200 км. Той е кадърен да носи до 600 кг експлозиви (за съпоставяне: тежестта на бойната глава на Искандер е 480 кг).

Ние го назоваваме катер за еднократна приложимост. Той е с плитко прегазване, еднакъв, с минимална височина над водната повърхнина за ниска видимост,

- разяснява експлоатационните характерности на новия артикул ръководещият шеф на KMЗ Михаил Даниленко.

На собствен ред Елена Панина, шеф на Института за интернационалните политически и стопански тактики RUSSTRAT, означи в своя телеграм канал, че с изключение на функционалността „ камикадзе “, новата безпилотна лодка може да се употребява за доставка на специфични товари, осъществяване на разузнаване, конвой, а също и като платформа за БПЛА или като антидрон.

Тя напомни също, че съветската войска към този момент е употребила военен морски дрон през февруари тази година, с цел да удари опората на стратегически железопътен мост в Затока, Одеска област.

Всъщност Русия има непостижим опит в основаването на морски дрон – нуклеарното торпедо с нуклеарен мотор „ Посейдон “. Но това е за стратегически цели. Но в нишата на тактическото приложение има безпределно доста работа за извършване,

- означи Панина.

И каквото и да се приказва, става известно, че информацията за новия безпилотен катер стана самобитен отговор на думите на Зеленски за нови катери на НАТО за ескортиране на черноморските конвои на Украйна. В отговор на тяхната безочливост ние много галантно предупредихме врага по какъв начин ще му потопим съдовете.

Прелюдия към освобождението на Одеса

В диалог с Царград военният специалист, полковникът в оставка Юрий Кнутов също обърна внимание на обстоятелството, че информацията за нови съветски военноморски дронове се появи съвсем незабавно след конференцията, извършена от Зеленски по тематиката за доставките на зърно:

Не е ясно какви тъкмо съдове ще предадат, само че в случай че се появят, ние от своя страна дадохме да се разбере в отговор, че имаме средства за битка с кораби от този вид, в това число военноморски дронове. За ракетите Оникс, както и ракетите на (бреговите) комплекси Бал и Бастион даже не приказвам.

Царград: Не смятате ли, че единствено с удари по конвоите няма да се направи Черно море безвредно за Русия?

Юрий Кнутов: Според мен, с цел да стане умерено за нашите кораби, и то освен военни, само че на първо място търговски, би трябвало да бъдат освободени изконно съветските градове Одеса и Николаев. Без това е прекомерно самоуверено да се каже, че ще има спокойна конюнктура в Черно море. Това може да не е непосредствена цел, може да е средносрочна цел, само че без съветските флагове, които да се веят над двата града не може да се приказва за освобождение на Новоросия.

Каква роля могат да играят безпилотните лодки в този развой?

Има доста проблеми, които те биха могли да решат. Например минирана акватория, когато се разминира, дроновете могат да правят разузнаване на морския бряг, да дефинират местоположението на задачите непосредствено на брега, плюс, в случай че някои обекти са ситуирани съвсем край брега, те могат да бъдат употребявани за удари по тях.

Украйна няма флот, най-малко към този момент. Но в случай че им се съобщи нещо, той може да се появи. И тогава ще стане законна цел за нашата войска, в това число нашите военноморски дронове.

Може ли сходна техника да се употребява и в други посоки?

Освен Черно море има и Балтийско море, което непрекъснато се пробват да ни показват като вътрешно натовско море. При което алиансът е доста обезпокоен за две огромни пристанища – Санкт Петербург и Калининград. Ситуацията не е лесна, тъй че дронове, тествани в Черноморския басейн, ще бъдат доста търсени там. И мисля, че Тихоокеанският флот няма да се откаже от подобен вид кораби.

Дори в случай че приказваме за нашия Северен флот, тогава, несъмнено, когато няма компактен лед и акваторията е открита, такива дронове могат да се употребяват и там. Те са оборудвани с много мощен заряд, кадърен да потопи корвет или фрегата, и могат да бъдат изстреляни освен непосредствено от някакъв наземен обект, само че и от военни кораби.

Какво от това?

Новите съветски оръжия последователно се включват в битката на Русия за връщане на съветските земи. За справедливоста. За съветското бъдеще. Все още има малко от тях, те занапред би трябвало да преминат тестването на борбата, само че главните борби на нашата свята задача занапред предстоят.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР