Аз продължавам да твърдя, че САЩ в лицето на Байдън,

...
Аз продължавам да твърдя, че САЩ в лицето на Байдън,
Коментари Харесай

Аз продължавам да твърдя, че САЩ в лицето на Байдън, подкрепят Путин!

Аз не преставам да настоявам, че Съединени американски щати в лицето на Байдън, поддържат Путин! Досега твърдях, че не му пречат по сделка. Сега стартирам леко да мисля, че напряко му оказват помощ да реши въпроса колкото се може по-бързо.

Боян Чуков
Днес събота 5 март 2022 година Нафтали Бенет, министър председател на Израел е бил признат в Кремъл от Владимир Путин. Срещата е траяла 2-3 часа. Няма никаква информация за обсъжданите тематики, само че е съвсем несъмнено, че са наранени войната в Украйна, иранската атомна стратегия и обстановката на Голанските възвишения. Предполага се, че Бенет е донесъл известие от Вашингтон за Владимир Путин. Израелският министър председател е бил съпроводен от Зеев Елкин, министър на строителството и жилищната политика. Той е роден в Харков и е повече от 10 години преводач на срещите на Владимир Путин с министър председателите на Израел. Неговият брат и родственици живеят в Украйна.

След като Зеленски бе определен за президент, той предложи на Елкин министерски пост в Киев. Бенет е бил придружаван от Хулата, консултант по национална сигурност и Мейр, дипломатически консултант. Зеленски неведнъж е търсил Бенет (преди това Нетаняху) за медиатор в неговия разговор с Путин. Според израелски дипломатически източник администрацията на Байдън е била предизвестена за срещата на Путин с Бенет. Американците са подкрепили визитата на израелския министър председател в Москва. Преди срещата с Путин Бенет е съгласувал тематиката „ Украйна “ със Съединени американски щати, Германия и Франция. Бенет е разискал и обстановката с еврейските общности вследствие на войната. Израелският министър председател е подчертал, че Тел Авив не приема актуализирането на атомната договорка с Иран от 2015 година Путин и Бенет са постигнали съглашение Израел да координира авансово с Русия въздушните офанзиви против ирански цели на сирийска територия.

След срещата в Кремъл израелският министър председател се е обадил по телефона на Зеленски. Очаква се Бенет да дойде в Берлин за среща с Олаф Шолц.
Журналистката Lahav Harkov от Jerusalem post заяви за допустима аудиенция на Бенет в Париж и среща с Макрон. Посещението на израелския министър председател в Кремъл касае първо Украйна и след това Иран.

Информационната война става все по-ожесточена и без всевъзможни правила. Преди време Путин разгласи, че ще разсекрети значими архиви, които имат отношение към западните ръководители. Предполагам, че този миг ще настъпи в обозримо бъдеще.
Коментарът е направен въз основата на twitter-a на Lahav Harkov (на снимката) от Jerusalem post.

Анастасия Гешева
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР