Автомобилният концерн Stellantis възнамерява да настрои 28 от своите двигатели

...
Автомобилният концерн Stellantis възнамерява да настрои 28 от своите двигатели
Коментари Харесай

Stellantis намери начин да спаси дизеловите автомобили след 2035 г.

Автомобилният тръст Stellantis има намерение да настрои 28 от своите мотори да работят със синтетично гориво. Това съобщи сайтът Carscoops.

Stellantis тества фамилии мотори от 2014 до 2029 г. Инженерите ревизират по какъв начин електроцентралите са приспособени да работят със синтетично гориво.

По този метод концернът желае да резервира колите с мотори с вътрешно горене след 2035 година, когато влиза в сила забраната за бензинови и дизелови автомобили в Европейски Съюз. Освен това притежателите на остарели модели няма да би трябвало да купуват нови коли.

Програмата ще разреши на Stellantis да понижи нездравословните излъчвания на към 28 милиона автомобила с мотори с вътрешно горене. Общо се възнамерява излъчванията на CO2 да бъдат понижени с 400 милиона тона от 2025 до 2050 година

„ Ние удвояваме битката си против световното стопляне, като тестваме въглеродно неутрални горива като в допълнение решение към нашия холистичен метод за понижаване на излъчванията “, споделя основният изпълнителен шеф на Stellantis Карлос Таварес.

Освен това концернът приготвя електрически коли за своите марки. Някои от тях ще заменят нормалните модели с мотори с вътрешно горене.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР