Напразни ли са огромните инвестиции в сектора на електрическите превозни

...
Напразни ли са огромните инвестиции в сектора на електрическите превозни
Коментари Харесай

Слух или истина: Западните компании се отказват от електрическите автомобили

Напразни ли са големите вложения в бранша на електрическите транспортни средства от немските производители, в това число " Mercedes ", BMW и " Volkswagen ", през последното десетилетие? Голяма част от автомобилните компании в Китай имат вяра, че обичайните немски марки не могат да се конкурират с китайските производители.
 
Според вътрешните планове  " Mercedes " имаше за цел да реализира повече от 20% от продажбите си с напълно електрически коли през 2023 година Базираната в Щутгарт компания обаче съумя да реализира дял от едвам 12% доставени алектромобила от почти 2 милиона продадени предходната година.

Предвид това движение наподобява нереалистично за традиционния немски производител да доближи напълно електрически продажби до 2030 година

След вълна от рецензии, ръководителят на " Mercedes " - Ола Келениус, поставя завършек на своята цялостна електрическа тактика и я намалява наполовина.
 
До края на това десетилетие съотношението в продажбите на хибридните електрически автомобили може да доближат най-много 50%, само че това не значи, че западните компании са се отказали.

“Всеки в промишлеността ще удостовери, че тя е подготвена, желаеща и способна да следва този темп за по-голямата част от колите ”, коментира експертът Питър Финтл.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР