За промяна в ЗУТ и ЗОППроблеми с електричествотоЛипсата на работна

...
За промяна в ЗУТ и ЗОППроблеми с електричествотоЛипсата на работна
Коментари Харесай

Строителният бранш към ГЕРБ: Буксуваме!

За смяна в Закон за устройство на територията и Закон за обществените поръчки
Проблеми с електричеството

Липсата на работна ръка, инфраструктурата, проблемите в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и енергетиката бяха измежду тематиките на диалог по време на среща сред строителния отрасъл във Варна с претенденти за народни представители от коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, отпред с лидера на листата в морската столица, Даниел Митов и общинския началник на ГЕРБ - Варна, Николай Костадинов.

“Искаме сериозна смяна в Закон за устройство на територията, Закона за публичните поръчки наред със Закона за локално самоуправление и локална администрация ”, сигнализираха строителните бизнесмени. По думите им, най-големият проблем на Варна е инфраструктурата, която на процедура липсва. “Проблемът с енергетиката е доста сериозен - не е в това, че няколко здания чакат зареждане, а, че целият град е в идно бедствено състояние във връзка с зареждането. Започваме да буксуваме, за какви стопански зони ще приказваме когато нямаме инфраструктура ”, разясниха от строителния бранш.

“Ако ще има държавно управление то би трябвало да е политическо с ясно разпределена пропорционална отговорност, а колкото по-голяма е разликата сред ГЕРБ и втория, който и да е той, толкоз по-голям е шансът за постоянен кабинет ”, сподели Даниел Митов и акцентира, че строителният отрасъл е един от най-важните за развиването на инфраструктурата, а от там и на стопанската система.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР