Австрия и Германия заявиха, че спират помощта за Палестина на

...
Австрия и Германия заявиха, че спират помощта за Палестина на
Коментари Харесай

Заради атаката в Израел: Германия и Австрия спират да изпращат помощ на Палестина

Австрия и Германия обявиха, че стопират помощта за Палестина на стойност десетки милиони евро в отговор на смъртоносната офанзива на ислямистката формация Хамас против Израел, с цел да подсигуряват, че средствата не попадат в несъответствуващи ръце , съобщи Reuters.

Двете страни обявиха, че желаят да преразгледат уговорката си към палестинските територии и да обсъдят това с Израел и интернационалните сътрудници. Берлин желае да се увери, че предизвиква мира в района, само че и също по този начин да изпрати знак за взаимност.

Външните министри на Европейския съюз ще проведат изключителна среща във вторник, с цел да обсъдят обстановката, в това число да преразгледат аспектите на помощта за развиване, съобщи в понеделник висшият посланик на Европейски Съюз. Общият размер на помощта от Европейски Съюз, предопределена за палестинския народ в границите на разпределението на бюджета за 2022 година, е 296 млн. евро .

Европа е един от главните източници на помощ за развиване за палестинския народ, което значи, че решенията могат да имат съществени последствия, в случай че други страни последват образеца ѝ, напомнят от организацията.

Според оценките на Организация на обединените нации към 2,1 милиона души в палестинските територии се нуждаят от филантропична помощ , измежду които един милион деца.

Австрийският министър на външните работи Александър Шаленберг съобщи, че страната стопира помощ на обща стойност към 19 млн. евро (20 млн. долара) за няколко плана.

В Германия пък министърът на развиването Свеня Шулце от социалдемократите заяви, че сега не се правят заплащания по планове за двустранна помощ, защото Берлин преразглежда уговорката си към палестинските територии.

" Това е и израз на нашата несломима взаимност с Израел ", съобщи тя на конференция: " Ние сме в контакт с нашите сътрудници там и преразглеждаме всичко още веднъж. "

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР