Авария е станала при тестване на мощности на ПАВЕЦ Чаира.

...
Авария е станала при тестване на мощности на ПАВЕЦ Чаира.
Коментари Харесай

МВР и ДАНС разследват аварията при тестване на мощности на ПАВЕЦ Чаира

" Авария е станала при тестване на мощности на ПАВЕЦ " Чаира ". Факт е, че от през вчерашния ден вечерта течеше инспекция, през днешния ден сутринта рано зам.-министър Деян Николов беше там, продължаваме с инспекцията. Събират се данни за какво и какво тъкмо се е случило, чисто механически на елемента ", съобщи на брифинг министърът на енергетиката Александър Николов, представен от БГНЕС.

" Става дума за машина, която може да създава до 210 мегавата на час. При тестванията при натоварване на машината се чува тежък екот от прекосяване от 130 на 170 мегавата, откриват се техническите елементи ", добави Николов.

" Разчитахме тази мощ да влезе в употреба с цел да понижим цените в пикови часове, в този момент това няма да се случи. След всички инспекции за подозрения за преднамереност и немарливост, ще ви осведомяваме в допълнение, когато се извършат инспекциите ", добави Николов.

" Няма наранени хора, няма застрашаване на човешки животи, няма застрашаване на повишаване цената на тока ", изясни и министър председателят Кирил Петков.

" Разпоредил съм на Министерство на вътрешните работи и ДАНС да създадат цялостни инспекции, те пътуват към мястото. Договорът за ремонт на тази турбина е подписан от ГЕРБ през 2017 не с „ Тошиба “ и в този момент ще създадем цялостна инспекция за какво се е стигнало до там, с цел да може да избегнем различен случай за идната турбина, която се надяваме да влезе в употреба до три седмици. По този метод се борим да понижим цената на тока. За страдание щеше да помогне в случай че беше проработила тази турбина, само че към този момент няма застрашаване за повишаване цената на тока ", сподели още Петков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР