Australian Open, четвъртфиналАшли Барти – Джесика Пегула 6-2 6-0Ашли Берти

...
Australian Open, четвъртфиналАшли Барти – Джесика Пегула 6-2 6-0Ашли Берти
Коментари Харесай

Барти беше безкомпромисна на път към полуфиналите в Мелбърн


Australian Open, четвъртфинал
Ашли Барти – Джесика Пегула 6-2 6-0


Ашли Берти е на равнище над всички останали участнички на Australian Open ’22. Представителката на домакините играе свръхестествен тенис и това рефлектира върху резултатите ѝ – 6-2 6-0 над Джесика Пегула я изпрати към полуфиналите на шампионата.

Световната №1 към момента няма изгубен сет, единствено един път е губила 4 гейма в границите на подобен, а през днешния ден се нуждаеше от единствено час, с цел да си обезпечи място в идващия стадий.

Там я чака Мадисън Кийс, която също се намира във формата на живота си и по-рано през днешния ден отстрани Барбора Крейчикова.

Лидерката в класирането не изигра най-силния си мач през днешния ден, само че за сметка на това направи задоволително, с цел да си обезпечи удобна победа и да спести старания преди последните мачове от шампионата.

Пегула изглеждаше изгубена на корта, като позволи 26 непредизвикани неточности и не съумя да приключи редица привидно извоювани точки, в които огромна част от корта ѝ бе опразнен.

Това е вторият полуфинал за Барти в Австралия и общо четвърти на шампионатите от Големия шлем. Ако завоюва против Кийс, ще се трансформира в първата локална тенисистка, стигала до финала от 1980 година.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР