Атракционният парк Legoland обяви нестандартна схема, по която ще увеличи

...
Атракционният парк Legoland обяви нестандартна схема, по която ще увеличи
Коментари Харесай

Скокообразно ценообразуване: Атракционните паркове по света променят модела на таксуване

Атракционният парк Legoland разгласи ексцентрична скица, по която ще усили цените за посетителите това лято. В топлите и слънчеви дни те ще бъдат таксувани по-скъпо спрямо дъждовните, написа Fortune.

Компанията Merlin Entertainments, която ръководи Legoland, Музея на Мадам Тюсо и Окото на Лондон, възнамерява да вкара скокообразно ценообразуване в горещия сезон – както е с такситата или хотелите.

В случая с Legoland това значи по-евтини билети в дъждовните делнични дни спрямо летните уикенди.

Това подсигурява, че прекарването в пиковия интервал е усъвършенствано, като се заобикаля пренаселеността “, съобщи представител на Merlin пред Fortune.

Посетителите изцяло са трансформирали моделите си на харчене, споделят от парка. Главният изпълнителен шеф на Merlin Скот О`Нийл отбелязва, че гостите избират по-малко атракции, само че харчат повече за тези, които посещават, тъй че динамичното ценообразуване може да се окаже по-доходоносно за компанията.

Един от всеки четирима гости във Англия е бил в атракция на Merlin, което демонстрира мощен интерес към обекти като Музея на Мадам Тюсо и Окото на Лондон.

Приходите, свързани с Legoland, са се нараснали с 1% на годишна база с помощта на туристическия трафик от Азия и Европа.

Компанията обаче претърпя загуба в размер на 214 млн. паунда, дължаща се на отписването на цената на по-новите ѝ паркове в Ню Йорк и Южна Корея. Те бяха открити по време на пандемията и към момента не са посочили положителни резултати, добавя още Fortune.

Не е ясно по кое време ще стартира да работи динамичното ценообразуване в Legoland и дали ще се ползва за всички атракциони по света, само че това няма да е първият тематичен парк, който вкарва този способ.

Disneyland увеличи цените за другите „ равнища “ на посетителите още предходната година, с цел да се оправи с възходящите разноски и тълпите от туристи.

Индустрията на услугите, изключително самолетните компании и хотелите, от дълго време прибягват до динамични модели на ценообразуване като метод за ръководство на търсенето и за приемане на по-големи доходи в интервали на мощен трафик.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР