Най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници са Рим и

...
Най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници са Рим и
Коментари Харесай

Кои са най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници

Най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници са Рим и Виена, демонстрира изследване на онлайн туристическата организация eSky. 24% избират австрийската столица за своя city break (бел. ред. – пътешестване за дълъг уикенд). Около Великден те прекарват там приблизително по и заплащат приблизително по 133 евро за двупосочен самолетен билет. За 24 май българите прекарват приблизително по 3 дни във Виена и отделят по 112 евро.

Рим е втората най-предпочитана дестинация, която избират близо 20% от българите. Най-много летят до италианската столица за 24-и, като заплащат приблизително по 132 евро за самолетен билет в двете направления и прекарват по 4 дни там.

Любимият на пътуващите българи испански град – Барселона – още веднъж е в челната тройка, като 15% от сънародниците ни избират каталунската столица за своето майско премеждие. За Великден те прекарват там приблизително по 5 дни и заплащат по 219 евро за самолетен билет.

Следващият обичан град на българите е Милано и 14% от тях го избират за своето майско пътешестване. За великденско пътешестване в столицата на модата българите заплащат приблизително по 148 евро и прекарват по 7 дни.

Сред останалите градове, до които сънародниците ни пътуват по време на майските празници са Будапеща, Париж и Копенхаген.


Кога българите възнамеряват пътуванията си?
Ранното обмисляне на пътувания се завърна като тренд след стабилизирането на туристическата промишленост. Българите към този момент не разчитат на last minute предложения и възнамеряват пътуванията си все по-отрано. От разбора на eSky.bg излиза наяве, че сънародниците ни възнамеряват най-отрано пътуванията си около дългия уикенд към 24 май – сред два месеца и половина до съвсем три месеца.

Малко по-спонтанно сънародниците ни възнамеряват великденските си пътувания, макар че са с по-дълга дълготрайност. Най-отрано те резервират пътуванията си до Барселона – съвсем 2 месеца и 10 дни, а най-късно до Будапеща – месец и половина.

Проучването е направено въз основата на всички резервации на самолетни билети, направени в платформата за пътувания eSky.bg, със тръгване сред 27 април и 7 май, както и в интервала от 20 до 27 май. Цените, показани в евро, са междинната стойност на пътуването за един пасажер, като се взима поради цената на двупосочен билет.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР