Атлантическият Съвет призова премиера Кирил Петков да спре полетите на

...
Атлантическият Съвет призова премиера Кирил Петков да спре полетите на
Коментари Харесай

Атлантици: Кирил Петков да спре самолетите с руско оръжие и руски военнослужещи за Сърбия

Атлантическият Съвет прикани премиера Кирил Петков да спре полетите на самолети над България, които доставят съветско оръжие към Сърбия. В откритото писмо се акцентира, че Сърбия е най-близкият съветски съдружник до страната ни.

Вижте целия текст на апела, който насочиха атлантиците:

Призоваваме министър председателят Кирил Петков да разпореди неотложно да бъде спряно издаването на каквито и да е позволения за прехвръкване на самолети с съветско оръжие и съветски военнослужещи за Сърбия!

Независимо дали става въпрос за покупка на въоръжение и техника или единствено за присъединяване в учения, поради съветската експанзия срещу Украйна тази порочна процедура би трябвало да спре незабавно! Това е още един метод да проявим съюзна взаимност и да бъдем виновни по отношение на сигурността в района.
Сърбия е най-близкият съдружник на Русия на Балканите и Белград ще бъде употребен за дестабилизация на района, за постигането на съветските стратегически цели.
Президентът Александър Вучич не осъди съветската експанзия против Украйна и е издал заповед до сръбската войска и до полицейските сили и специфичните елементи " да продължат да влагат в съоръжение и оръжие ". Това оръжие минава през българското въздушно пространство.
Тъй като не чакаме от страна на Министерството на защитата да спре съгласуването на сходни претенции за прехвръкване, призоваваме Министерство на външните работи и персонално министър Теодора Генчовска да не поставя подписа си върху такива документи.

Госпожо Генчовска, спрете да подписвате!

Аргументи, че не сме имали съображение да откажем на Сърбия да си транспортира покупките на съветско оръжие в този миг на съветска експанзия звучат повече от неуместно. А възможни военните съображения, идващи от посока Министерството на защитата, че сме били зависили от Русия за ремонта на остарялата военна техника и от Сърбия за симулатора на МиГ-29 би трябвало да бъдат хвърлени в коша за отпадък! Незабавно!
Русия и Беларус повече не може и не би трябвало да ремонтират остарялото руско оръжие!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР