Атина. Девет от 10 пациенти с Covid-19, приети в болници

...
Атина. Девет от 10 пациенти с Covid-19, приети в болници
Коментари Харесай

Kathimerini: Ваксинацията в Гърция дава резултат, планират се стимули

Атина. Девет от 10 пациенти с Covid-19, признати в лечебни заведения сред 12 април и 2 май, не са били имунизирани против ковид, 8% са получили една доза и единствено 2% са получили и двете, съгласно гръцкото здравното министерство, представено от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini

Нещо повече, от 1,3 милиона души, които са изцяло имунизирани, по-малко от 0,3% са се разболели доникъде на предходната седмица. Наблюдава се и доста понижаване на броя на хоспитализациите на пациенти в преклонна възраст.

„ Сега имаме доста по-малко пациенти на възраст над 80 години и съвсем всички са неимунизирани с едно или две изключения “, сподели Мина Гага, шеф на 7-ма белодробна клиника на болница „ Сотирия “.

Тя добави, че по време на пика през ноември „ Сотирия “ е приела 200 пациенти с Covid-19 на възраст над 80 години. „ В тази вълна, която беше доста по-тежка, до момента имахме към 80 приема на пациенти в тази възрастова група и единствено двама от тях бяха имунизирани, " сподели тя.

Като част от напъните за създаване на солидна преграда на имунитет против Covid-19, държавното управление обмисля поредност от ограничения и спомагателни тласъци за ускорение на имунизациите.

Според държавните чиновници тези тласъци няма да бъдат приложени неотложно преди имунизациите да бъдат универсално налични за по-голямата част от популацията.

Когато това стане по този начин, централната тенденция на държавното управление ще планува, че хората просто ще би трябвало да показват документ за имунизация, с цел да могат свободно да влизат в заведения за хранене, питейни заведения, кина, театри, места за развлечение, както и транспортни средства, като самолети и кораби.

Тези, които нямат посочения документ, ще би трябвало да показват негативен молекулярен, бърз или независимо извършен тест за достъп до тези места.

Последният вид ще включва чести неудобства, само че също по този начин и обилни финансови разноски, защото тестванията няма да се дават гратис от страната за сходни цели.

Имайки поради тези ограничавания, животът всъщност ще бъде по-труден за тези, които изберат да не бъдат имунизирани, макар че няма да има експлицитна възбрана, която да им не разрешава да влизат на избрани места.

Нещо повече, предвид на идващата есен, когато метеорологичните условия са по-благоприятни за разпространяването на ковид, държавното управление търси спомагателни способи да подсигурява, че обществеността е предпазена и стената на имунитета продължава да удържа инфекцията.

Те включват наложителни имунизации за здравни служащи, както и за личен състав в старешки домове. Онези, които откажат, ще бъдат отстранени от работа или пуснати в неплатен отпуск.

Също по този начин до есента държавното управление чака да има по-добра цялостна картина на още три разгръщащи се събития, които ще повлияят на тактиката му в битката против ковид през идната година.

Преди всичко ще станат налични резултатите от проучването на вероятните имунизации за лица под 18 години, до момента в който ще бъде изяснено по кое време ще са нужни повторни имунизации за идната година.

Очаква се още информация за това дали идващото потомство ваксини ще бъде по-опростено, тъй че да могат да се ползват в клиники и аптеки, или ще би трябвало да се създаде нова стратегия проведена от страната имунизация и през 2022 година.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР