Astana Open, осминафиналНовак Джокович – Ботик ван де Зандсхулп 6-3,

...
Astana Open, осминафиналНовак Джокович – Ботик ван де Зандсхулп 6-3,
Коментари Харесай

Джокович не се затрудни с Ван де Зандсхулп в Астана


Astana Open, осминафинал

Новак Джокович – Ботик ван де Зандсхулп 6-3, 6-1

Новак Джокович усили серията си от следващи победи на шест след безапелационен триумф над Ботик Ван де Зандсхулп на осминафинала в Астана. Сърбинът изигра един от най-силните си мачове след завръщането си в Тура и не остави никакво подозрение в превъзходството си, достигайки до триумфа единствено за 69 минути.

Днешният успех значи, че Джокович към този момент е достигал най-малко до четвъртфинал в осем от деветте шампионата, в които е взел присъединяване от началото на сезона. Единственият случай, в който сърбинът не откри място измежду най-хубавите осем, бе при загубата му от Алехандро Давидович Фокина във втори кръг на Мастърса в Монте Карло.

Следващият конкурент на международния №7 ще бъде Карен Хачанов, който по-рано през днешния ден в профил Марин Чилич.

Ван де Зандсхулп опита да сложи Джокович напрегнат благодарение на сервиса си, само че ретурът на сърбина бе на нормалното високо равнище и тактиката на нидерландеца не се увенча с триумф. От своя страна Джокович стартира все по-често да пласира къси топки, с които съумя да изненада съперника си и да стигне до три следващи брейкпойнта. В последна сметка обаче Джокера имаше потребност единствено от един, защото след двойна неточност на Ван де Зандсхулп резултатът стана 4-2.

Миналогодишният четвъртфиналист от US Open можеше да върне интригата, само че в седмия гейм пропусна брейкпойнт откакто не съумя да откри рамките на корта при офанзива с форхенд от главната линия и по този начин Джокович усили задатъка си. Сърбинът продължи да владее самодейността и завърши сета с отличен бекхенд по диагонала, надделявайки с 6-3.

В началото на втория сет Джокера се оказа в ролята на догонващ, само че не за дълго. Шампионът на Уимбълдън продължаваше да се движи доста по-добре и да нападна по целия корт, налагайки непостижимо за Ван де Зандсхулп движение. Джокович бързо изравни резултата, а след две следващи непредизвикани неточности на нидерландеца стигна до ранен пробив, който след това затвърди с гейм на нула за 3-1.

Доминацията на сърбина продължи и той записа втори пореден брейк след няколко доста положителни офанзиви „ сервис-мрежа “. В шестия гейм Ван де Зандсхулп стигна до брейкпойнт, който обаче Джокович избави с невъзмутим смач, а малко по-късно пласира ас и завоюва подаването си за 5-1. Последва още един безапелационен сервис гейм на рекордьора по трофеи от Australian Open, завършил с безмилостен форхенд по правата за крайното 6-3, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР