Арсенал заслужава да играе в Шампионската лига този сезон, каза

...
Арсенал заслужава да играе в Шампионската лига този сезон, каза
Коментари Харесай

Артета: Щастливи сме, че отново сме в Шампионска лига

Арсенал заслужава да играе в Шампионската лига този сезон, сподели мениджърът на отбора Микел Артета и прикани клуба от Висшата лига да се възползва оптимално от завръщането си в най-голямата конкуренция в Европа след шестгодишно неявяване.

Арсенал, който се завърна в Шампионската лига за първи път от акция 2016-17, е в група с ПСВ Айндховен, спечелилия в Лига Европа Севиля и Ланс.

" Всеки път, когато гледах Шампионската лига, а ние не бяхме там, го усещах: Този клуб би трябвало да бъде в Шампионската лига “, сподели Артета пред кореспонденти преди мача против ПСВ на Емирейтс в сряда. 

" Това беше развой, само че ние сме тук и в този момент би трябвало да извлечем максимума от него. Мисля, че успяхме и подобрихме тима, подобрихме състава и заслужаваме да бъдем тук... Ние сме горди и разчувствани, че Арсенал още веднъж е в Шампионска лига. Измина доста време за клуба, откогато участвахме в шампионата, а за мен това е първият път като управител, тъй че в действителност го чакам с неспокойствие ", сподели Артета пред кореспонденти.

Английският клуб срещ срещна с ПСВ в миналогодишната Лига Европа, като и двата тима си размениха по една домакинска победа в груповата фаза.

" Трябва да се отнасяме към него като към всеки различен мач. Свикнали сме да играем тежки мачове всяка седмица във Висшата лига. Утре няма да е по-различно ", сподели Артета.

Арсенал ще бъде без нападателя Габриел Мартинели, който бе заставен да напусне заради мускулна травма при успеха им с 1:0 във Висшата лига против Евертън в неделя.

" Той усети нещо в подколенното си сухожилие. Трябва да създадем някои спомагателни проби “, сподели Артета, добавяйки, че има опция бразилецът да бъде подготвен в точния момент за дербито срещу  Тотнъм в неделя. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР