Като част от мащабната рекламна кампания на Министерството на туризма

...
Като част от мащабната рекламна кампания на Министерството на туризма
Коментари Харесай

Узбекистански туристически агенти, блогър и снимачен екип участваха в обиколка на България по програма на МT

Като част от огромната рекламна акция на Министерството на туризма да разпространява туристическия артикул на България на непознати пазари, група от узбекистански турагенти, блогър и снимачен екип изследваха опциите за туризъм у нас. В рамките на една седмица, сред 10 и 17 май, гостите посетиха огромна част от курортите по нашето Черноморие, както и основни културно-исторически забележителности в градовете София и Пловдив.

Идеята за образуване на рекламно-опознавателния тур се поражда още през месец февруари, след извършен конгрес с присъединяване на 150 туристически сътрудници в Ташкент, Узбекистан. На него водещ български туроператор, дружно с представител на летищния оператор Фрапорт, презентират пред участниците във форума водещи хотелски артикули от българското Черноморие. Вследствие на дългогодишни старания от страна на Министерството на туризма, в това число и присъединяване в провелия се през месец февруари конгрес в Ташкент, доста от българските черноморски дестинации към този момент участват като базови оферти в портфолиото на Asialuxe Travel - водещата узбекистанска туристическа организация. С провеждането на обиколката по българското Черноморие, узбекистанските тур сътрудници съумяха още по-подробно да се срещнат с преимуществата на предлаганите туристически артикули в страната, още преди формалния старт на летния сезон у нас.

Програмата на осведомителния тур включваше визити на градове и курортни комплекси: Равда, Св. Влас, к. к. Слънчев бряг, Обзор, Поморие, Созопол, Несебър и Оризаре. Друг акцент от програмата бяха визити на Пловдив и София, където участниците съумяха да се срещнат с опциите за осъществяване на други типове туризъм в страната, с изключение на морски: културно-исторически, планински, СПА и балнео и други

Потенциалът за привличане на туристи от Узбекистан е сериозен. Страната има над 36 млн. поданици, което е и една от главните аргументи Министерството на туризма да провежда и координира провеждането на опознавателен тур по българското Черноморие точно с участници от този пазар. В допълнение на напъните на министерството, развиването на узбекистанския пазар ще бъде подкрепено и със пускане на нова чартърна стратегия за директни полети от Ташкент до Бургас и назад. Програмата ще бъде с дълготрайност от 15.06 до 07.09.2024г., с по един полет седмично. Изпращащ туроператор ще бъде Asialuxe Travel, чиито травъл сътрудници участваха в извършения тур по Черноморието.

Министерството предвижда, че сполучлив летен сезон ще даде опция за в допълнение развиване на опциите за привличане на посетители от Узбекистан, като идващите стъпки биха включвали разширение на чартърната стратегия освен с спомагателни полети от Ташкент до Бургас, само че и с откриване на две нови линии - до Варна, за морски туризъм, както и до Пловдив, наблягайки на опциите за целогодишен туризъм.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР