Арина Сабаленка имаше кошмарна минала година, през която често я

...
Арина Сабаленка имаше кошмарна минала година, през която често я
Коментари Харесай

Сабаленка: Как реших менталните си проблеми? Просто уволних психолога си

Арина Сабаленка имаше кошмарна предходна година, през която постоянно я виждахме въобще да не улучва сервис полето и тежките провали следваха с притеснително бързи темпове. Беларуската стартира годината под номер две в международната класация, само че в един миг се оказа пред изпадане от топ 10.

Все отново Сабаленка откри сили да се вземе в ръце и е безусловно нов човек от старта на 2023-та, през която към момента е непобедена и на следващия ден справедливо ще излезе в спор за трофея на Аустрелиън Оупън, където я чака борба с шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина. Самата Арина не скри какъв брой доста значи за нея постигнатото в Мелбърн и описа малко повече за метода, по който се справили с преследващите я психически проблеми:

" Изключително съм щастлива да бъда на дебютния си край от Шлема. В началото изоставах с пробив (по време на полуфинала с Линет) и нямах нужния темп в играта си. Истината е, че усетих известно напрежение, само че беше в границите на допустимото. Постепенно се отпуснах и заиграх на най-високото си равнище. Щастлива съм, че най-сетне направих идната стъпка в развиването си, единствено че занапред ми следва още един мач и не е време за празненства.

Разбрах доста неща през последните месеци. Знаете какъв брой сложна за мен беше последната година и даже започнах работа със състезателен психолог, само че осъзнах по какъв начин само сама бих могла да реша проблемите си и го уволних. Всеки път, когато съм разчитала на някой различен да оправи нещата вместо мен, то нещата са се влошавали. Сега съм собствен личен психолог и всички мрачни мисли са минало.

Опитвам се да не бъда толкоз прочувствена и да оставам в сегашния миг по време на дуелите си. Свела съм отрицателните страсти и реакции до най-малко, като се надявам това да не ме е направило прекомерно скучна за гледане. Не считам да се приготвям по някакъв специфичен метод за финала. Досега нещата се развиват добре за мен и не виждам за какво да трансформирам нещо. Ясно е, че идната среща има голямо значение, само че не трябва да мислиш прекомерно доста за тези условия, тъй като другояче ще прегориш " - приключва конференцията на международната номер пет.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР