Apple започна да тества новия си процесор M3 Max. Той

...
Apple започна да тества новия си процесор M3 Max. Той
Коментари Харесай

Apple започна да тества процесора M3 Max за лаптопите MacBook Pro за следващата година

Apple стартира да тества новия си процесор M3 Max. Той ще се употребява в актуализиранaта версия преносими компютри MacBook Pro, които се чака да бъдат пуснати на пазара през идната година. Това твърди Марк Гурман от Bloomberg – специалист по продуктите на Apple.

Новият Apple M3 Max ще има 16 процесорни ядра и 40 графични ядра, съгласно непокътнатите логове от тестванията на разработчик на приложения за macOS от трета страна, с които се е срещнал журналистът на изданието. Чипът е употребен в прототипа на бъдещия MacBook Pro с кодово име J514. Apple M3 Max включва 12 високопроизводителни ядра, които ще се употребяват за осъществяване на комплицирани задания, като да вземем за пример редактиране на видео, както и 4 енергоефективни ядра, предопределени за по-малко интензивни задания, като да вземем за пример сърфиране в интернет.

По този метод, в съпоставяне със настоящия M2 Max, новият чип ще получи още 4 високопроизводителни процесорни ядра, а броят на графичните ядра ще се усили с 2. Освен това, съгласно Bloomberg, при теста е употребен MacBook Pro, оборудван с 48 GB RAM pamet. Изданието отбелязва, че Apple тества разнообразни конфигурации на процесора с друг брой ядра, a образецът, маркиран в дневниците, е единствено един от тези разновидности.

Процесорите Apple M3 ще се създават по 3 nm технология. Същата ще се употребява за производството на процесорите A17 Bionic, които ще бъдат в основата на смарт телефоните iPhone 15 Pro, които се чака да бъдат оповестени през септември.

Както и в тази ситуация с процесорите от серията M от предходните генерации, Apple ще създава няколко разновидността на M3. Базовият модел M3 ще получи същата настройка като настоящия чип M2 – 8 изчислителни ядра и до 10 графични ядра. Моделът M3 Pro ще предлага 12 изчислителни ядра и 18 графични ядра. На собствен ред M3 Max, както беше упоменато нагоре ще получи до 16 изчислителни ядра и 40 графични ядра. Очаква се това да бъде и платформата, която ще размени M2 Ultra.

Преминаването към линията процесори M3 евентуално ще стартира през октомври тази година, когато се чака Apple да показа нови Mac системи от начално равнище. Според Bloomberg, компанията към този момент тества iMac, 13-инчов MacBook Pro, 13-инчов и 15-инчов MacBook Air и нов Mac mini, основани на M3. Очаква се тези обновени устройства да бъдат пуснати на пазара през идващите 12 месеца. Актуализираните 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro евентуално ще се появят през 2024 година. Те ще получат процесори M3 Pro и M3 Max.

Като част от последния си финансов доклад, оповестен предходната седмица, Apple загатна, че нови модели MacBook не трябва да се чакат преди края на четвъртото фискално тримесечие, което завършва през септември.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР