Апостолос Циципас е един от най-противоречивите образи в световния тенис,

...
Апостолос Циципас е един от най-противоречивите образи в световния тенис,
Коментари Харесай

Бащата на Циципас: Никой друг треньор не може да му помогне толкова, колкото аз

Апостолос Циципас е един от най-противоречивите облици в международния тенис, имайки поради какъв брой постоянно попада под светлините на прожекторите поради нередките си опити да подсказва на своя наследник по време на даден дуел. В последна сметка бе комплициран завършек на полемиките, свързани с треньорската интервенция на Циципас-старши, откакто АТР регламентира така наречен " коучинг ", позволявайки на наставниците да дават инструкции от трибуните на подопечните си, което не бе признато изключително задушевно от огромна част от състезателите.

В последното си изявление обаче Апостолос стигна даже още по-далеч, защото пожела на треньорите да им бъде позволено и да отиват покрай играчите по време на почивките, както се случва в женския Тур. Освен това той разяснява и опцията да бъде нает нов треньор за Стефанос, но бе безапелационен, че самият той няма да напусне щаба на сина си.

" Благодаря на Бог, че коучингът към този момент е разрешен в тениса. Смятам, че хората не схващат нищо. Правилникът на АТР постоянно е твърдял, че човек, който е в ложата на даден състезател може да го поддържа и да вика за него по време на мач. За мен преди всичко постоянно е било да се опитам да оказа помощ на състезателя да излезе от прочувствената дупка, която евентуално му пречи да се показа по най-хубавия метод в дуела. Защо в WTA Тура е разрешено на треньорите даже да стъпват на корта и да отиват до играчите си? Няма логичност това да не е позволено в АТР. Трябва да се откри баланс сред двете.

Все още мисля, че не съм дал на Стефанос всичко, което мога; не сме постигнали всичките си цели. Поканихме някои треньори да се причислят към нас, само че е належащо всеки, който има предпочитание да пристигна в екипа, да знае, че ще бъдем трима души - Стефанос, треньорът и аз. Познавам сина си чудесно. Знам по какъв начин мисли и какво би трябвало да му кажа, с цел да го стимулирам. Понякога единствено една дума е задоволителна. Не знам дали някой различен треньор ще успее да откри тези думи, с цел да му върне здравия разсъдък и да му помогне толкоз, колкото аз ", добави още Апостолос.

Apostolos Tsitsipas: « Il suffit d’un mot pour changer le jeu d’un joueur. Je ne sais pas si un autre coach que moi sera capable de trouver ces mots pour aider Stefanos »
— We Love Tennis (@Welovetennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР