Антитуристическа вълна се надига в пренаселените през лятото европейски градове,

...
Антитуристическа вълна се надига в пренаселените през лятото европейски градове,
Коментари Харесай

Европа обяви жестока война на туристите! Плашат ги с разстрел, режат гумите на автобусите

Антитуристическа вълна се надига в пренаселените през лятото европейски градове, оповестяват „ Ройтерс ” и в. „ Телеграф ”. В цяла Южна Европа – от задръстените булеварди на Барселона на Гауди, до рояците от круизни кораби, изсипващи пасажери в средновековния Дубровник  в Хърватия – локалните поданици се оплакват, че внезапното увеличение на туристите прави живота им нетърпим. Ответната реакция провокира безпокойства за един от най-мощните стопански мотори на района и накара управляващите да подхващат дейности. Рим обмисля да ограничи броя на посетителите в елементи от Вечния град като фонтана Треви. Дубровник възнамерява предел на круизните кораби. Барселона има намерение да вкара нов туристически налог.

През юли във Венеция локални поданици минаха през навалицата от гости, с цел да стачкуват против безконтролния туризъм. Млади деятели възнамеряват сходен митинг в Сан Себастиан, Северна Испания, по-късно този месец.

В Барселона, където гневът се надига от известно време, се появиха заплашителни графити. На един от тях, изобразяващ черен контур с алена цел на главата, може да се прочете: „ Защо да го назоваваме туристически сезон, в случай че не може да стреляме по тях?”
Разпространен бе и видеозапис, на който маскирани деятели палят огън пред ресторант, цялостен с туристи, на остров Палма де Майорка. След това те влизат в заведението и хвърлят конфети по изплашените гости.

Подобни видеозаписи бяха публикувани предходната седмица под лозунга: „ Туризмът убива квартали”. На един от тях няколко души с качулки стопират туристически рейс в Барселона, режат му гумите и напръскват със спрей предното стъкло.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР