Английският гранд постигна класическа победа над новака Брентфорд с 3:0

...
Английският гранд постигна класическа победа над новака Брентфорд с 3:0
Коментари Харесай

Няма Мане и Салах? Няма проблем - Ливърпул писа "тройка" на Брентфорд


Английският гранд реализира класическа победа над новака Брентфорд с 3:0 като хазаин в мач от 22-ия кръг на британската .
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Ливърпул стартира да стяга обръча към наказателното поле на Брентфорд още в първите минути на мача. Мърсисайдци демонстрираха експанзия и предпочитание да вкарат гол. В 14-ата минута Трент Александър-Арнолд съумя да нанесе удар от границата на наказателното поле, който обаче излезе малко в навън.
В средата на полувремето Ливърпул стигна до доста добър късмет за гол. След центриране от корнер на Александър-Арнолд топката се озова в краката на Върджил ван Дайк, който незабавно опита удар към вратата. На голлинията обаче футболист на Брентфорд съумя да почисти и да предотврати гол във вратата на гостите.
Брентфорд също стигна до две рискови положения пред вратата на Ливърпул, само че и в двата случая бе двигнат байрак за засада. В края на първата част пък Ливърпул най-сетне съумя да вкара. След центриране от корнер топката стигна до далечната греда, където Фабиньо работи съобразително и засече с глава в мрежата на гостите - 1:0!


ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В 59-ата минута Брайън Мбемо от отбора на Брентфорд заплаши вратата на Ливърпул, само че ударът му излезе с малко в навън. Четири минути по-късно Ливърпул бе покрай второ попадение, само че удар на Диого Жота срещна страничния дирек. В 68` още веднъж Жота стреля рисково, само че вратарят на Брентфорд избави.
Минута по-късно Ливърпул стигна до втори гол. Анди Робъртсън напредна по левия фланг и даде съвършеното центриране за Алекс Окслейд-Чембърлейн, който плонжира и засече топката с глава в мрежата на Брентфорд - 2:0!
В 74-ата минута Такуми Минамино се появи в игра, а единствено три минути по-късно съумя и да се разпише. След нападателна преса при осъществяване на навън от Брентфорд мърсисайдци лишиха топката, а Фирмино и Минамино взаимодействаха чудесно, с цел да се стигне до гол от японеца - 3:0!
Ливърпул : Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Окслейд-Чембърлейн, Фирмино, Жота
Брентфорд : Фернандес, Айер, Янсон, Пинок, Роерслев, Янелт, Норгаард, Баптист, Хенри, Мбемо, Тоуни



ПРЕДИ СБЛЪСЪКА
Мърсисайдци са на трето място във краткотрайното класиране с актив от 42 точки. Брентфорд пък е на 14-а позиция с 23 пункта. Момчетата на Юрген Клоп нямат различен избор, с изключение на да вземат трите точки, защото водачът Манчестър Сити, въпреки и с два изиграни мача повече, е на 14 точки пред тях.

В същото време, " алените " почитателите сигурно си спомнят датата 25 септември 2021 година, когато в среща от 6-ия кръг на Острова Брентфорд вкара 3 гола във вратата на Алисон, а дуелът приключи със зрелищното 3:3!
В последния си мач Ливърпул се изправи против Арсенал (първи 1/2-финал за Купата на Лигата), само че голове нямаше. Брентфорд пък инкасира тежко проваляне при визитата си на Саутхемптън (1:4).
Както знаем, Мохамед Салах и Садио Мане са ангажирани със своите национални тимове в шампионата за , тъй че Юрген Клоп ще би трябвало да се оправя без тях още известно време! можете да видите и какви са коефициентите за днешния конфликт.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР