Ан Рей прекарва повече от десетилетие в документиране на времето,

...
Ан Рей прекарва повече от десетилетие в документиране на времето,
Коментари Харесай

Да запечаташ гения на Алекзандър Маккуин!

Ан Рей прекарва повече от десетилетие в документиране на времето, в което Алекзандър Маккуин, един от най-забележителните английски дизайнери, създава своите сбирки. " Харесвам фотосите ти, само че съм опустошен. Дай ми фотосите, а аз ще ти дам облекла ", й споделя той при тяхното запознанство. 

През 1996 година единствено на 27-годишна възраст той поема  като основен дизайнер. Френската фотографка Ан Рей влиза в неговия удивителен свят, като прекарва по 12 часа в ателието, до момента в който той подготвя своята първа фешън сбирка. Тя наблюдава през обектива процеса на работа на дизайнера с изящните платове, които като че ли оживяват в ръцете му.  " Трябваше да се преместя в Лондон, тъй че Лий ме помоли да фотографирам сбирките му и по този начин... и не стопирах. "



Резултатът е ужасно другарство и професионално съдействие, които не престават до трагичната гибел на през 2010 година, когато броени дни след гибелта на майка си той поставя завършек на живота си едвам на 40 години.

Благодарение на неограничения достъп до процеса по планиране и създаване на стилните сбирки, включително и зад кулисите по време на именитите му ревюта, Рей е направила над 35 000  за 13 години . Той рядко се харесвал на фотоси, само че изцяло се доверявал на Ан, тъй като считал, че тъкмо тя изкарва най-красивото от него единствено посредством един кадър. 



Фотографката споделя, че Маккуин в никакъв случай не се е приемал за талант. Определя го като благ, запазен, почитан и надълбоко пристрастен в работата си човек, който е безпределно акуратен даже към най-малкия подробност, както и всички хора, които работят с него. 

" Да бъда зад кулисите на неговите фешън шоута, беше доста забавно прекарване за мен, тъй като това е моментът на истината. Маккуин се стремеше към " съвършена визия. "



Въпреки облика, който са си построили хората за него като мрачна и комплицирана персона, дизайнерът е определян от своята приятелка Ан Рей като извънредно " ярък " и щастлив човек, приключен художник и най-много – човек с необикновено доста послания към света. " Забавлявахме се доста. Той не беше единствено мрачният талант, както хората си го представяха от време на време ", добавя още тя. И всичко това се вижда в нейната изложба –  , която беше открита този месец и ще бъде изложена в Сейнт Луис, Мисури до 15 февруари 2020 година .

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР