Американският президент Доналд Тръмп е разпоредил да бъде замразена военна

...
Американският президент Доналд Тръмп е разпоредил да бъде замразена военна
Коментари Харесай

Тръмп е спрял военна помощ за Украйна

Американският президент Доналд Тръмп е разпоредил да бъде замразена военна помощ за Украйна в размер на близо 400 милиона $. Това се е случило няколко дни преди телефонния му диалог с украинския държавен глава Володимир Зеленски, по време на който се допуска, че е изискал следствие против своя евентуален противник на изборите следващата година - демократа Джо Байдън.

Вестниците " Вашингтон пост " и " Ню Йорк таймс " оповестиха, че съгласно високопоставени представители на администрацията на Тръмп през дните преди този диалог той е наредил да бъдат блокирани към 400 милиона $ от плануванаъа за Украйна военна помощ.

Тръмп отхвърли да е упражнил напън върху Украйна в опит да навреди на своя политически противник Джо Байдън и отхвърли опасността от импийчмънт. Американският президент към този момент удостовери, че е разговарял през лятото с украинския си сътрудник за тази хипотетична спекулация, споменавайки категорично Джо Байдън и сина му Хънтър, работил за украинска газова формация от 2014 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР