Американският президент Джо Байдън заяви, че САЩ ще засилят военното

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че САЩ ще засилят военното
Коментари Харесай

САЩ засилват военното си присъствие в Европа

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще засилят военното си наличие в Европа в дълготраен проект, с цел да укрепят районната сигурност след съветската инвазия в Украйна, оповестява " Асошиейтед прес ".

На среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Мадрид за откриването на годишната среща на върха на водачите на Алианса, Байдън акцентира: " НАТО е мощна и обединена и със стъпките, които подхващаме по време на тази среща, ще увеличим в допълнение нашата групова мощ ".

Той уточни, че Съединени американски щати основават непрекъснат щаб в Полша, ще изпратят две спомагателни бойни ескадрили F-35 в Обединеното кралство, както и ще дават повече " въздушна защита и други качества " на Германия и Италия.

Днес разгласявам, че Съединените щати ще подобрят наличието на своите сили в Европа и ще отговорят на изменящата се среда на сигурност, както и ще засилят нашата групова сигурност, съобщи Байдън.
 НАТО се готви за бързо, дейно и дълготрайно подсилване на източния фланг
НАТО се готви за бързо, дейно и дълготрайно подсилване на източния фланг

Новата идея на НАТО ще отразява епоха на конкуренция на великите сили

Той добави и че Съединени американски щати ще засилят и ротационното си разполагане на войски в Балтийския район.

Вчера американският президент заяви и че страната му ще изпрати два спомагателни разрушителя във военноморската си база в Рота, Испания.

В момента Съединени американски щати разполагат с повече от 100 000 свои военнослужещи в Европа, което е с към 20 000 повече от преди началото на нашествието на съветския президент Владимир Путин в Украйна преди четири месеца.
 Вече нищо не ограничавало НАТО да разполага войски в Източна Европа
Вече нищо не ограничавало НАТО да разполага войски в Източна Европа

Самата Русия на процедура анулирала поетия от Алианса ангажимент да не укрепва източния си фланг

Байдън предвижда, че на срещата на върха тази седмица ще бъдат взети исторически решения, защото водачите от Алианса са подготвени да одобрят нова стратегическа рамка, да разгласят редица стъпки за увеличение на разноските и качествата си за защита и да отворят пътя за участие в НАТО на Финландия и Швеция.

" Путин търсеше " финландизация " на Европа. Ще получите " натоизация " на Европа. А тъкмо това той не искаше, само че това е, което би трябвало да се направи, с цел да се подсигурява сигурността на Европа ", посочи Байдън.

Турция - последната страна членка на НАТО, която се противопоставяше на присъединението на скандинавските страни към Алианса, в последна сметка в навечерието на срещата на върха нощес.
 Европа не може да се отбрани без Съединени американски щати, уверена Полша
Европа не може да се отбрани без Съединени американски щати, уверена Полша

Членовете на НАТО в района трябвало да поемат повече отговорност за отбраната си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР