За никого не е изненада, че през последните седмици на

...
За никого не е изненада, че през последните седмици на
Коментари Харесай

Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупция към политическия опонент

За никого не е изненада, че през последните седмици на политическата сцена у нас се следи " мъртвило пред стихия ". Виждаме, че партиите са подготвени за компроматна война. В идния един месец най-жестоко ще бъде обвиняването в корупция към политическия конкурент. Това ще бъде лайтмотивът на предизборната акция, разяснява за предаването " Нюзрум " по Радио " Фокус " политологът Атанас Радев.

" Ниски приходи, правораздаване и корупция – това са три перманентни тематики, които се въртят във времето. И сега, когато погледнем към проблемите на българските жители – още веднъж виждаме корупция, опазване на здравето и ниски приходи. Това значи, че имаме проблем на политическо равнище ", изясни той.

По думите му няма нищо трагично в избори 2 в 1: " На 9 юни белгийците ще избират европейски парламент, народен парламент и локална власт. Не мога да схвана за какво политическите партии у нас не се възползват от тази обстановка – да обяснят какво се случва в този Европейски парламент и по какъв начин ние участваме в процесите ".

Според Радев жителите са наясно с значимостта на Европейския парламент и с акта на гласуването: " Но по-големият въпрос е в поредицата от избори и спада на изборна интензивност. Това не ни повдига един доста значителен въпрос за рецесията на посланичество. В 49-тия парламент е показано 35% от българското общество. Тези 35% вземат решения за останалите 65%. По какъв метод политиците ни работят за това да бъдат включени жителите? Трябва да си зададем и въпроса: " Каква народна власт желаеме да имаме ние и каква народна власт отстояваме? ".

" Хубаво е да се ревизира обратно в историята дали сме се докарвали до такава обстановка, в която и изборите нищо не могат да трансформират. Няма политическа опция за ръководство. Единствената позитивна нотка се състои в това, че има няколко значими тематики за решение – Планът за възобновяване, заплащанията по него и регулаторите ", разяснява още Атанас Радев. Според него тези тематики могат да се окажат " лепилото “ за държавно управление със нов период от 9 месеца.

Що се отнася до Европейските избори, политологът изрази безпокойство за курса, по който ще поеме Европа след 9 юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР