Владимир Путин отстранява Сергей Шойгу от поста министър на отбраната.

...
Владимир Путин отстранява Сергей Шойгу от поста министър на отбраната.
Коментари Харесай

Ключова рокада: Путин отстрани Сергей Шойгу от поста министър на отбраната

Владимир Путин отстранява Сергей Шойгу от поста министър на защитата. Новината е била обявена в телеграм канала на Съвета на Руската Федерация. Там се споделя, че Путин предлага Андрей Белоусов, за поста, който “преди това заемаше Сергей Шойгу ”.

Тепърва ще излиза наяве какво тази смяна ще значи за хода на войната в Украйна. Шойгу заемаше поста министър на защитата от 2012-та година.

Кой е Андрей Белоусов

Андрей Ремович Белоусов е съветски икономист и политик, който от 21 януари 2020 година досега извършва длъжността първи заместител министър-председател. Преди това е бил консултант на президента на Русия и министър на икономическото развиване.

Той е активен държавен консултант на Руската федерация. През април и май 2020 година Белоусов за малко извършва длъжността министър-председател на Русия, откакто Михаил Мишустин се разболява от COVID-19.

Години и обучение

Белоусов е роден на 17 март 1959 година в Москва. Учи стопанска система в Московския държавен университет и се дипломира с отличие през 1981 година
Снимка: Уикипедия
Кариерен път

От 2000 до 2006 година Белоусов е консултант на министър-председателя. След това в продължение на две години от 2006 до 2008 година е заместник-министър на икономическото развиване и търговията.

От 2008 година до 2012 година е шеф на финансово-икономическия отдел в кабинета на съветския министър-председател.

На 21 май 2012 година е назначен за министър на икономическото развиване в кабинета, управителен от министър-председателя Дмитрий Медведев. Белоусов наследява Елвира Набиулина на поста министър на икономическото развиване.

На 24 юни 2013 година е назначен за консултант на президента по икономическите въпроси.

От 30 април до 19 май 2020 година Белоусов е назначен от Владимир Путин за изпълняващ длъжността министър-председател на Русия. Според Politico той даже е един от вероятните наследници на президента Владимир Путин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР