В неделя Хамас разкритикува президента на САЩ Джо Байдън за

...
В неделя Хамас разкритикува президента на САЩ Джо Байдън за
Коментари Харесай

Хамас: Изявлението на Байдън е крачка назад от преговорите

В неделя " Хамас " разкритикува президента на Съединени американски щати Джо Байдън за свързването на прекратяването на огъня в Газа с освобождението на израелци , държани в плен от палестинската формация.

Байдън сподели в събота, че прекратяването на огъня в Газа ще бъде допустимо още на следващия ден, в случай че " Хамас " освободи израелците в своя плен.

Тази позиция " е крачка обратно от резултатите от последния кръг договаряния, които доведоха до нашето утвърждение на предложение, направено от медиатори в Египет и Катар, със знанието на Съединени американски щати ", се споделя в изказване на Хамас.

Миналата седмица " Хамас ", за който се счита, че държи близо 130 израелци след трансграничната офанзива на 7 октомври, одобри предлагането на Египет и Катар за преустановяване на огъня в Газа.
 Хамас заяви за още един умрял пленник в Газа
Хамас заяви за още един умрял пленник в Газа

От 252 души, отвлечени на 7 октомври, 128 остават в Газа, съгласно израелските данни

Но съгласно Израел, предлагането за помирение не дава отговор на главните му условия и , където живеят повече от 1,5 милиона разселени хора. Целта е " боен напън върху " Хамас " за реализиране на прогрес в освобождението на заложниците и другата цел на войната.

Хамас съобщи, че е посочил еластичност по време на всички кръгове на договарянията за реализиране на съглашение за преустановяване на огъня в Газа.

" Въпреки това, терористът [израелският министър-председател Бенямин] Нетаняху и неговото държавно управление побързаха да преобърнат този път, като започнаха своята експанзия против нашия народ в Рафа, Джабалия и Газа ", се прибавя в него.

" Позицията на Байдън още един път удостоверява пристрастията на Съединени американски щати към незаконната политика ", следвана от Израел, и демонстрира " продължителното му политическо прикритие и военна поддръжка за геноцида, воден против нашия народ ", сподели Хамас.
 Организация на обединените нации изиска прекъсване на огъня в Газа и увеличение на филантропичната помощ
Организация на обединените нации изиска прекъсване на огъня в Газа и увеличение на филантропичната помощ

" Повтарям апела си, апела на света за неотложно филантропично преустановяване на огъня, абсолютно освобождение на всички заложници и неотложно увеличение на филантропичната помощ ", сподели Гутериш

Повече от 35 000 палестинци бяха убити и над 76 600 други бяха ранени при  израелската интервенция против Газа след офанзивата на " Хамас ", която умъртви близо 1200 души.

Палестинската група упорства за преустановяване на продължаващата военна атака на Израел в Ивицата Газа в подмяна на замяна на заложници с Тел Авив.

Повече от седем месеца след израелската война Газа е в руини и популацията там страда от нередовни доставки на филантропична помощ.

Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд (МС). Временно решение от януари гласи, че е " правдоподобно " Тел Авив да прави геноцид в Газа, като му се подрежда да спре сходни дейности и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилните в Газа.
 Турция поддържа делото за геноцид против Израел в Газа
Турция поддържа делото за геноцид против Израел в Газа

Министерски съвет подреди на Израел през януари да се въздържа от всевъзможни дейности

Южна Африка изиска в петък от Международния съд да подреди на Израел да се изтегли от Рафах като част от спомагателни незабавни ограничения по отношение на войната.

Държавният секретар на Съединени американски щати заради опасения, че те могат да бъдат употребявани в град Рафах в Газа.

По думите на Блинкън на Израел му липсва " благонадежден проект " за отбрана на към 1,4 милиона цивилни, укриващи се в южния град на анклава.

Пред ABC News`This Week Блинкън изясни, че президентът Джо Байдън остава решен да помогне на Израел да се отбрани и че

Това може да се промени, сподели той, в случай че Израел стартира огромно нахлуване против Рафах - както и твърди, че възнамерява да нахлуе в града, с цел да изкорени бойците на ръководещата формация " Хамас ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР