Владимир Путин смени Сергей Шойгу. Дългогодишният министър на отбраната на

...
Владимир Путин смени Сергей Шойгу. Дългогодишният министър на отбраната на
Коментари Харесай

Путин смени Сергей Шойгу и Николай Патрушев

Владимир Путин смени Сергей Шойгу. Дългогодишният министър на защитата на Руската федерация се разделя с поста си. Руският президент предлага за министър на обраната Андрей Белоусов. Досега той беше първи вицепремиер, съобщи Ройтерс. С различен декрет Путин освободи Николай Патрушев от поста секретар на Съвета за сигурност на Русия " по отношение на преместването му на друга работа ".

" Путин желае Министерството на защитата да бъде безусловно отворено към нововъведения и нови хрумвания. Затова той избира Белоусов ", прецизираха от Кремъл.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков разяснява назначението на Белоусов. Според него победител на бойното поле е този, който е по-отворен към нововъведенията и към допустимо най-бързото асимилиране на средствата. " Следователно е естествено, че президентът реши да има граждански началник на Министерството на защитата ", сподели представителят, представен от " Газета ру ". 

Путин подписа декрет " За секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация ", оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

" Да назначи Сергей Кужугетович Шойгу за секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация ", се споделя в текста на указа.

Документът влиза в действие от датата на подписването му.

С различен декрет Путин освободи Николай Патрушев от поста секретар на Съвета за сигурност на Русия " по отношение на преместването му на друга работа ".

" Николай Платонович Патрушев е освободен от поста секретар на Съвета за сигурност заради пренасяне на друга работа, а през идващите няколко дни ще ви осведомяваме къде ще продължи активността си Николай Платонович ", заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от " Интерфакс ". 

Сергей Лавров ще остане министър на външните работи.

Сергей Шойгу е съветски политик и военачалник на армията във въоръжените сили на Русия, който служи като министър на защитата и като шеф на Съвета на министрите на защитата на Оперативно-наблюдателно дело от 2012 година Преди това е министър на изключителните обстановки от 1991 до 2012 година и за малко служи като губернатор на Московска област през 2012 година

Роден е на 21 май 1955 година в град Чадан, тогава в Тувинска самостоятелна област в рамките на РСФСР и надлежно Съюз на съветските социалистически републики. През 1977 година приключва Красноярския политехнически институт със компетентност " Строително инженерство ". След това работи по строителни планове из страната в продължение на към десетилетие, израствайки в кариерата си. През 1988 година Шойгу става функционер на клона на Комунистическа партия на Съветския съюз в Абакан, а по-късно и на Комсомола за няколко години. През 1990 година се реалокира в Москва, където е назначен за заместник-директор на Държавния комитет по архитектура и строителство на Руската федерация.

През 1991 година Сергей Шойгу е назначен за началник на Спасителния корпус, на който по-късно са предоставени спомагателни отговорности и е преименуван на Министерство на изключителните обстановки, което на процедура го прави министър. През 1999 година става един от водачите на проправителствената пария " Единство ". Същата година е почетен с най-престижната съветска държавна премия - воин на Руската федерация.

През март 2012 година той е разгласен за един от евентуалните претенденти за губернатор на Московска област. На 5 април 2012 година е определен от Московската регионална дума за трети губернатор на Московска област. Заема тази служба от 11 май до 6 ноември 2012 година

На 6 ноември 2012 година Сергей Шойгу е назначен за министър на защитата, когато Владимир Путин отстранява своя дълготраен съдружник Анатолий Сердюков.

На 21 януари 2020 година след оставката на държавното управление на Дмитрий Медведев е преназначен на поста министър на защитата в кабинета на Михаил Мишустин.

Сергей Шойгу остана на поста си след протеста на наемническата група " Вагнер ". 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР