Американски учени съобщиха, че разработват ваксина срещу най-агресивния тип рак

...
Американски учени съобщиха, че разработват ваксина срещу най-агресивния тип рак
Коментари Харесай

В САЩ постигнаха обнадеждаващи резултати с ваксина срещу рак на гърдата

Американски учени оповестиха, че създават ваксина против най-агресивния вид рак на гърдата. Резултатите от първите клинични изследвания са оценени като обнадеждаващи, съобщи Българска национална телевизия.

Изследванията за ваксина против тъй наречените тройно отрицателен рак на гърдата се организират от клиниката в Кливланд, само че имунизацията е създадена от основаната в Калифорния биотехнологична компания Anixa.

В първата фаза на изследването са били включени 16 дами. 3 пъти на всеки две седмици те са получавали по една ваксина. Резултатите до момента демонстрират, че не е имало съществени странични резултати и при 75% от пациентките е имало добър имунен отговор.

В момента имунизацията се създава за да се спре повторната поява на болестта при пациентки, които към този момент са били лекувани за тройно негативен рак на гърдата.

В идната фаза на проучването учените възнамеряват да се концентрират върху потреблението на имунизацията за попречване на появяването на болестта.

Според доктор Амит Кумар ръководител и основен изпълнителен шеф на компанията Anixa " имунизацията е предопределена да насочва имунната система да унищожава раковите кафези посредством механизъм, който в никакъв случай до момента не е бил употребен за създаване на ваксина против рак ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР