Американската медийна корпорация The Walt Disney в момента само лицензира

...
Американската медийна корпорация The Walt Disney в момента само лицензира
Коментари Харесай

Слухове: Disney може да придобие Electronic Arts

Американската медийна корпорация The Walt Disney сега единствено лицензира свои франчайзи на пазара на видеоигри, само че съгласно Bloomberg в бъдеще може да се причисли към редиците на огромните играчи.

Според източници на Bloomberg, управлението на Disney упорства актуалният президент и основен изпълнителен шеф Боб Айгър да трансформира компанията в колос в региона на игрите. Като част от самодейността от Айгър се желае да придобие огромен издател на игри – да вземем за пример Electronic Arts, който към този момент създава игри, основани на интелектуалната благосъстоятелност на Disney (Star Wars, Marvel).

Важно е да отбележим, че още предходната година слуховете свързваха Electronic Arts и Disney. Последната беше посочена като един от евентуалните купувачи на американския издател дружно с NBCUniversal, Apple и Amazon.

Във всеки случай информаторите оповестяват на Bloomberg, че Айгър под натиска на други ръководители не се огъва и трансформира – основният изпълнителен шеф към момента не е одобрил концепцията.

Въпреки това огромните придобивания за Айгър не са нещо ново. По време на първия си мандат отпред на Disney (сега върви вторият) той наблюдаваше придобиването на Pixar, Marvel Entertainment, Lucasfilm и 21st Century Fox.

Що се отнася до Electronic Arts, издателят към този момент пусна Star Wars Jedi: Survivor през тази година, а също така работи по сингълплейър игрите Iron Man и Black Panther.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР