Американската космическа агенция НАСА получи трогателно писмо от 9-годишно дете,

...
Американската космическа агенция НАСА получи трогателно писмо от 9-годишно дете,
Коментари Харесай

9-годишно дете писа до НАСА, че иска да е защитникът на планетата

Американската галактическа организация НАСА получи прочувствено писмо от 9-годишно дете, което желае да кандидатства за позицията "защитник на планетата ". Заплатата за тази позиция е сред 124 и 187 хиляди $ годишно.

Джак Дейвис показва, че е напълно подобаващ за работата. На първо място – тъй като самата му сестра му казвала, че е извънземно. Освен това е изгледал всички филми за Космоса и извънземните (с изключение на „ Мъже в черно”). Друг плюс, съгласно момчето е това, че е доста добър във видеоигрите, и не на последно място – млад е, тъй че може да се научи да мисли като извънземно.

Писмото на детето до НАСА приключва с: „ Джак Дейвис, Защитник на вселената, IV клас”.

Писмото му получи и формален отговор от галактическата организация – както по телефона, по този начин и по пощата. „ Уважаеми Джак, Чувам, че си страж на галактиката и имаш интерес да станеш бранител на планетата. Това е ужасно. Нашата позиция бранител на планетата съставлява доста яка и доста значима работа. Става дума за отбраната ѝ от дребни микроби, които носим на Земята с проби от Луната, метеоритите и Марс. Също по този начин става дума и за отбрана на другите планети и луни от нашите бактерии, защото ние изследваме слънчевата система отговорно. Ние постоянно търсим блестящи бъдещи учени и инженери, тъй че се надявам, че ще учиш крепко и ще се справяш добре в учебно заведение. Очакваме да те забележим тук, в НАСА, някой ден”, дава отговор доктор Джеймс Грийн, шеф на отдела „ Планетарна наука”.



Сн. NASA
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР