Алфа Рисърч: ПП-ДБ водят с 0.9% пред ГЕРБ-СДС. Новата коалиция

...
Алфа Рисърч: ПП-ДБ водят с 0.9% пред ГЕРБ-СДС. Новата коалиция
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: ПП-ДБ водят с 0.9% пред ГЕРБ-СДС

Алфа Рисърч: ПП-ДБ водят с 0.9% пред ГЕРБ-СДС. Новата коалиция „ Продължаваме промяна-„ Демократична България “ има преднина от 0.9 процентни пункта пред ГЕРБ-СДС, сочат резултатите от екзитпола на „ Алфа рисърч “. Разликата сред третият и четвъртия е още по-незначителна, като за момента резултатът на Движение за права и свободи е 13.9%, а на „ Възраждане “ 13.5%.

Над първичните прогнози е резултатът на Българска социалистическа партия – 9.2%. За момента „ Български напредък “ и „ ИТН “ са най-близо до това да вкарат депутати в Народното събрание, защото получават надлежно 3.6 и 3.5% от гласовете.
Левицата получава 2%, а възродилата се партия Национална движение „Симеон Втори" 0.4 на 100.

Неподкрепям никого са избрали 4% от отишлите до урните, които са 40.5% от имащите право на глас.

Боряна Димитрова от организация разяснява пред Българска национална телевизия, че както се е очаквало, безусловно има фотофиниш за първите четири места. „ Голямата картина и огромните компликации при сформиране на държавно управление остават “, заключи тя.
ГЕРБ-СДС – 25,5%, ДПС – 13,9%, седванин от „ Възраждане “ – 13,5% и БСП – 9,2%.

4-процентната преграда не съумяха да преминат „ Български напредък “ с 3,6% поддръжка, „ ИТН “ с 3,5% и „ Левицата “ с 2% поддръжка, на които социолозите даваха шанс да влязат в 49-ия парламент.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР