Ядрените сили трябва да поддържат глобална стратегическа стабилност и да

...
Ядрените сили трябва да поддържат глобална стратегическа стабилност и да
Коментари Харесай

Русия и Китай се обявиха за буферни зони между ядрените сили

" Ядрените сили би трябвало да поддържат световна стратегическа непоклатимост и да съблюдават правилото на равната и неделима непоклатимост, а не да протягат ръка взаимно на виталните си ползи ", се споделя в взаимно изказване на съветския и китайския президент, Владимир Путин и Си Цзинпин.

В частност би трябвало да се заобикалят " разширението на военните съюзи и обединения и основаването на военни предмостия директно на границите на другите нуклеарни сили ", написа в текста, оповестен след срещата на двамата водачи в Пекин.

Декларацията най-вероятно е ориентирана най-много против плануваното присъединение на Украйна към НАТО, отбелязва ДПА.

Русия оправдава нашествието си в прилежащата страна с разширението на западния алианс на изток. Ядрената мощ счита сигурността си за застрашена от вероятното участие на Украйна във водения от Съединени американски щати боен съюз.

Китай, който е публично безпристрастен в спора, не осъди съветската война против Украйна.

Двете страни упрекнаха също по този начин Съединените щати, че разполагат ракети със междинен обхват в Европа и Азиатско-тихоокеанския район.

" Става дума за основаването на световната противовъздушна система на Съединени американски щати и разполагането на нейния капацитет в разнообразни елементи на света, в космоса, и разширението на капацитета за високопрецизни неядрени оръжия в Европа и южната част на Тихия океан ", написа още в общото изказване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР