Съдебният инспектор Александър Мумджиев, командирован да проверява Районната прокуратура във

...
Съдебният инспектор Александър Мумджиев, командирован да проверява Районната прокуратура във
Коментари Харесай

Арестуваният съдебен инспектор към сервитьорка: Искаш ли да те повозя на хеликоптера ми

Съдебният контрольор Александър Мумджиев, командирован да ревизира Районната прокуратура във Враца, бе арестуван за малко от полицията за безчинство и към този момент самият той е обект на инспекция от прокуратурата.

Мумджиев е член на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС), чиито мандат е изминал от няколко години, само че в последните няколко Народното събрание съставът не е освежен. Ревизорът от  София пристигнал във Враца на 8 май и се настанил в хотел. Още от първия ден почнал да се напива от сутринта и в идващите дни не трезвен. Взел да търси за компания измежду представителките на нежния пол. Под ръка му били камериерките и сервитьорките от хотела, към които отправял неприлични оферти. Една от дамите се оплакала, че при влизане в стаята на госта да му занесе ютия, той един път я посрещнал чисто гол, а различен път - затрупан с одеало от кръста надолу. Сервитьорка от ресторанта на хотела също станала обект на желанията му. На нея правосъдният контрольор обещавал, че тъй като е значим човек, може да я откара с хеликоптер за медицински обзор в болница в Плевен. На пиколото споделил, че носи револвер и ще излезе по центъра на Враца да изпозсатреля наркоманите. Човекът се пристеснил, че пияният може да направи огромни бели с оръжието.

Служителите в хотела се оплакали на полицията и Мумджиев бил арестуван за малко. Към момента не са му повдигнати обвинявания.

В публична позиция ИВСС се разграничи от държанието на инспектора. И. ф. основният прокурор Борислав Сарафов изпрати в Народното събрание отчет за държанието на Мумджиев. Махането му би трябвало да се гласоподава от депутатите, само че след измененията на Конституцията предлагането за това не може да бъде направено от Пленума на Висшия правосъден съвет, който към този момент няма Пленум. Искането би трябвало да бъде импортирано единствено от една пета от депутатите от 49-о Народно събрание, което де юре не е необуздано поради същите ремонти на Конститицията. Ама де факто не работи и би трябвало да бъде свикано, с цел да освобождава хулиганстващия контрольор.

Не се знае също дали Мумджиев ще продължи да е магистрат, откакто го освободят от ИВСС за накърняване пристижа на правосъдната власт. Тогава въпросът евентуално ще взема решение Висшият прокурорски съвет, защото преди да стане правосъден контрольор, той е бил следовател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР