Върховният съд на САЩ отхвърли съдебно оспорване на най-висшия орган

...
Върховният съд на САЩ отхвърли съдебно оспорване на най-висшия орган
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отхвърли оспорването на водещата агенция за потребителско финансиране

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли правосъдно оборване на най-висшия орган за наблюдаване на потребителските финанси в страната, постановявайки, че финансирането на Бюрото за финансова отбрана на потребителите е конституционно.

Решението 7-2 в четвъртък анулира решение на по-ниска инстанция, съгласно което механизмът за финансиране на CFPB нарушава конституционната уговорка за бюджетни заеми, която ръководи парите, държани в Министерството на финансите на Съединени американски щати. Ако решението беше в противоположна посока, то щеше да повдигне екзистенциални въпроси към организацията.

Повечето федерални организации получават финансиране от Конгреса на годишна база. Но CFPB, който беше основан според Закона на Дод-Франк от 2010 година, вместо това се финансира от лимитирана сума, предоставяна годишно от Федералния запас.

Мнозинството на Върховния съд е написано от Кларънс Томас, един от най-консервативните съдии във Върховния съд, към които се причислява комбинация от либерали и други консерватори. Той написа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР