Ако някои от топ тенисистите в Тура се представя разочароващо

...
Ако някои от топ тенисистите в Тура се представя разочароващо
Коментари Харесай

Рууд: Трябва да съм по-агресивен и да поемам повече рискове


Ако някои от топ тенисистите в Тура се показва разочароващо през 2023, то това е Каспър Рууд. Норвежецът е изиграл единствено 17 мача от началото на сезона, като завоюва 11, и записа следващи победи единствено един път – на триумфалния за него ATP 250 шампионат в Ещорил. Впоследствие обаче в представянето на международния №4 още веднъж настъпи спад и той отпадна на осминафиналите в Монте Карло и Барселона.

В Мадрид той ще има шанса да промени това, откакто предходната година отпадна още в първия си мач. След това обаче на Рууд ми следва отбраняване на много точки от сезон 2022 – полуфинал в Рим, купа в Женева и край на Ролан Гарос. Въпреки нежеланата обстановка, в която се намира, двукратният финалист от Големия шлем счита, че нещата не са толкоз отрицателни, колкото наподобяват.

„ Мисля, че би трябвало да съм по-агресивен при офанзивите с форхенд. Това, както и физическата мощ, са измежду най-важните детайли от играта ми. Напоследък не съумявам да играя с нужната експанзия и да разпространявам уинъри от главната линия, което вреди на представянето ми “ – сподели Рууд в изявление за Tennis Majors.

„ Трябва да подобавам по-смело и да поемам повече опасности. Може би ще е добре да си послужвам по-често с къси топки и по този метод да държа съперниците си нащрек и да направя играта си по-непредсказуема. Ще работя много в тази тенденция през идващите седмици, защото считам, че това е доста значим съставен елемент от играта, който сега ми липсва “.

Норвежецът показа, че през последните седмици е провел голям брой продължителни диалози с екипа си, които са му помогнали да добие по-ясна визия по отношение на това към какви усъвършенствания би трябвало да се стреми.

„ С екипа ми непрестанно приказваме за това по какъв начин се усещам на корта, какво се получава, къде греша и за още доста неща. Понякога подобавам прекомерно отбранително и се пробвам да приключвам разиграванията прекомерно рано. Това разрешава на съперниците ми да бъдат по-агресивни, тъй че явно е нещо, което би трябвало да се промени. Очевидно е, че най-хубавите тенисисти в света играят нападателно и управляват по-голямата част от разиграванията, до момента в който аз в последно време разчитах прекалено много на възможни неточности на протовниците ми “.

Рууд обаче е безапелационен, че няма да премине ненадейно в другата прекаленост и да стане ненужно емоционален и необмислен на корта.

„ Всеки си има собствен личен жанр. Лично аз постоянно се нервирам, когато върша неточности при прекомерно офанзивна игра и неудачен опит за печеливш удар. Ясно ми е, че би трябвало да трансформира психическата си настройка до известна степен и да стартира по-често да употребявам удари, към които всекидневно не притичвам. В същото време обаче няма да изневерявам прекалено много на досегашния си жанр, защото тъкмо той ме изведе до всичките ми триумфи досега. Просто би трябвало да принудя съперниците ми да се пазят повече “.

Макар да не стартира сезона по метода, на който се надяваше, носителят на 10 ATP трофеи е убеден, че няма съществени аргументи за терзание.

„ Мисля, че съм по-близо до най-хубавото си равнище, в сравнение с наподобява от време на време. Все още съм убеден, че мога да се съревновавам с най-хубавите. Това, което научих през предходната и началото на тази година е че значимите мачове постоянно биват решавани от пет или шест точки, които могат напълно да трансформират насоката на дуела. От началото на този сезон не съм изключително акуратен в тези основни моменти и ще направя всичко допустимо да трансформира това допустимо най-скоро “ – приключи финалистът от US Open.

Рууд е трети подложен в Мадрид, като в първия си мач ще има привидно лесна задача против международния №105 Матео Арналди. Италианецът мина през квалификациите, след което отстрани Беноа Пер (6-1, 3-6, 7-6).
Tenniskafe.com · Търпелив като магаре
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР