Няма да взема Аскеера, изпращам обръщение, но съм благодарен! Голямата звезда

...
Няма да взема Аскеера, изпращам обръщение, но съм благодарен!
Голямата звезда
Коментари Харесай

Руси Чанев шамаросал Мария Статулова, Цветана Манева му отнесла главата с плесник

Няма да взема " Аскеера ", адресирам послание, само че съм признателен!

Голямата звезда на бг кино и спектакъл артистът Руси Чанев на 24 май ще вдигне на крайници публиката във Военния спектакъл с видеообръщение за признателност за премията " Аскеер ". Тя му се връчва за повсеместен принос към театралното изкуство.

Именно тогава театърът ще отличи за 33-и път достиженията на сътрудниците си в цялата страна за миналата година. Затова и тази премия - от актьори за актьори, е изключително скъпа за всеки отличен.

" Няма да взема персонално " Аскеера ", само че съм признателен. Ще изпратя думи на признателност към хората, които са сметнали, че го заслужавам ", изясни артистът.

Липсата си на сцената той изясни с думите: " Точно на 24 май ще вземам участие в акомодация за деца на романа " Под игото " на Иван Вазов. И ми е значимо това да се случи. Освен всичко премиите ме тормозят, околните ми знаят това ", изясни още артистът.

На 78 години Руси Чанев още веднъж се завърна на сцената с постановката " И въпреки всичко животът е прелестен " с режисьор Сашо Морфов, която играят в " Театро ". " И в Народния вземам участие с една дребна роля в постановката " Теремин " на Николай Гундеров. Не съм се спрял ", с усмивка сподели Чанев.

78-годишният артист постоянно е бил сложен за изявленията, а в последните години въобще отхвърля да приказва. Пред приятелите твърди, че има какво да каже, само че избира да го прави пред познати вместо пред медиите.

" Продължавам да имам коса и нямам бирено шкембе, по тази причина все ме питат за какво усилвам възрастта си, а то не е по този начин. Вярно е, че имам и друго честване - повече от 50 години съм в родното кино, само че датите въобще не ме вълнуват ", показа ни въпреки всичко Чанев на рождения си ден през септември предходната година.

Актьорът е прочут с многостранните си гении, като се изключи че написа и има книги, той е драматург и сценарист. Заедно с режисьора Георги Дюлгеров измайстори облика си на Дилбер Танас в " Мера съгласно мера ". " Бая напън видях с него, тъй като се месеше във всичко - като текст и взор на кино лентата. Но съм му привикнал, тъй като преди този момент той беше съсценарист и на " Авантаж ", показа режисьорът.

Че Чанев е конфликтен, всичките му сътрудници са наясно, само че постоянно намира метод да се извини след време - я с жест, я с думички. С Мария Статулова даже за малко да се избият на снимачната площадка на " Авантаж ". " Сбихме се. Екипът бе строен в арменска къща - без декори, всичко е натурално. Трябва да провеждат сцена в леглото. Това обаче на мен ми изглеждаше много брутално и се разревах. А Руси се разкрещя. " Тая лигла още ли ще я поносим ", нахвърли ми се, само че не да ме целуне по сюжет, а с цел да ме шамароса. "

Цветана Манева: Обичам го, нищо че му забих най-якия пестник

Актрисата Цветана Манева забива най-якия пестник на артиста. Преди повече от четвърт век двамата се събират на сцената на пловдивския спектакъл.

Цветана Манева

Сцената се разиграва пред режисьора Никола Петков и Катя Паскалева. Тримата – Цветана, Катя и Руси репетират " Между два изстрела " от Надежда Драгова. Руси, както е известно, обича да приказва непрекъснато по време на подготовката и сътрудниците му се нервират от това. " Ей, Руси, в случай че не млъкнеш, ще ти шибна един пестник. До гуша ми пристигна от твоите диалози, желая да работя, пречиш ми ", ядосала се Цветана и откакто нямало отклик на молбата й, станала и забила звучна плесница на лицето на сътрудника. " Още го помня, само че постоянно сме били другари, обичам го ", споделя за шамара през днешния ден Цветана.т
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР