Съдебната палата провежда брифинг за разкритото убийство, извършено по особено

...
Съдебната палата провежда брифинг за разкритото убийство, извършено по особено
Коментари Харесай

Още подробности за зловещото убийство край Ботевград: В огнище са намерени над 20 костици с различна форма и размер

Съдебната палата организира брифинг за разкритото ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод, в региона на с. Новачене, общ. Ботевград.

В брифинга участват административният началник на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова, шефът на ОД МВР-София старши комисар Тихомир Ценов и основен контрольор Михаил Наумов, шеф на бранш " Престъпления против личността " в ГДНП.

" Убит е мъж с букви К.С от село Новачене. Извършителят е 77-годишен мъж, който има записано друго престъпно действие от предходната годината. Двамата са се познавали и постоянно са употребявали алкохол дружно. Убитият е живеел самичък. Самото ликвидиране е осъществено в отдалечена къща, в края на селото. В двора на къщата е открито огнище, а в пепелта са открити и конфискувани над 20 костици с друга форма и размер. Къщата е била обрасла с буйна растителност. Околко къщата са открити още голям брой обгорели елементи от убития. Намерена е и секира, по която е имало кръв, за която е открито, че принадлежи на жертвата. Съдебномедицинската експертиза показва, че костите са човешки и принадлежат на К.С. В хода на следствието са извършени четири огледа, разпитани са над 10 очевидци. Работата по случая продължава. Очаква се задържането под стража на причинителя на това злокобно действие ", това административният началник на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова.

" Сигналът за изчезналия мъж е от 12 май. Той е подаден от мъж, който споделя, че от 10 май няма връзка с татко си. Лицето е оповестено за общодържавно търсене незабавно. Хора от селото забелязали, че в деня на убийството, имало голям огън в селото, във въпросната къща, и по този начин стартира следствие. В хода на процесуално-следствените дейности в двора на къщата е открито огнище, което беше деликатно почистено, а до него беше открита брадвата. Това тежко закононарушение е разкрито в границите на един ден с помощта на бързата и съответна работа на Министерство на вътрешните работи ". Това обяви директорът на ОД МВР-София старши комисар Тихомир Ценов.

Мотивът съгласно проверяващите е скандал сред двамата поради часовник, благосъстоятелност на обвинения. Прокуратурата ще изиска задържане под стража на мъжа, на който е повдигнато обвиняване.

 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР