Ако има политическа воля, ще намерим консенсус. Така зам.-председателят на

...
Ако има политическа воля, ще намерим консенсус. Така зам.-председателят на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин за мандата на БСП: Ако има политическа воля, ще намерим консенсус

Ако има политическа воля, ще намерим консенсус. Така зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява възможностите на Столетницата да направи кабинет с третия мандат.

Днес стана ясно, че на следващия ден в 10 часа президентът Румен Радев връчва мандата точно на соцпартията.

На въпрос дали водачът й Корнелия Нинова ще се кандидатира за министър председател, Вигенин отговори:
Не мисля, че бихме били ефикасен мандатоносител,
в случай че предложим Корнелия Нинова за министър председател. Не сме обсъждали такива въпроси “.

Националният съвет на социалистите ще се произнесе за идващите ходове на партията. Очаква се пленумът да заседава до дни. Още седмица или десетина дни няма да попречат на никого, съобщи Вигенин.

„ Няма да върнем досието авансово, тъй като това е последният късмет България да има държавно управление “, безапелационен бе той.

Интерпретациите са разнообразни за какво президентът връчва на нас мандатът. Това съгласно мен е разбор коя партия има максимален късмет да сформира държавно управление.
Президентът не може да избира по благосклонности кого харесва и кого не.
По Конституция президентът би трябвало да постави старания да има постоянно държавно управление, а не да ръководи посредством служебни, изясни Вигенин.

„ Не бива да слагаме каруцата пред коня, дано първо бъде връчен публично мандатът. Ще съберем Националния съвет, ще решим дали с всички и с кого може да приказваме, какво може по-различно да създадем. За разлика от „ Продължаваме промяната “, ще се опитаме да извадим на напред във времето общите неща. А по-късно проблематичните. Те ще са последваща стъпка. Ако има политическа воля, ще намерим консенсус. Ако воля няма, няма смисъл да се спускаме в тези диалози “, сподели още Вигенин.
Принципното е дали има предпочитание за подобен кабинет,
в случай че има – ще приказваме по политиките.

Според него съвсем всички партии споделят, че желаят да има държавно управление. Но от самото начало работят по метод, по който все едно се готвят за избори. Важният въпрос е да се получат гаранции, че задоволително обединения желаят да има държавно управление, изясни той.

За Българска социалистическа партия националният интерес е преди всичко, съобщи Вигенин.

Източник: Стандарт
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР