Ако четете това от кибритената си кутийка в скъпия град,

...
Ако четете това от кибритената си кутийка в скъпия град,
Коментари Харесай

Напускайте работа: наемът в това райско място е само 1 евро

Ако четете това от кибритената си кутийка в скъпия град, където всеки крак подпира по една стена, авансово се извиняваме.

Във време, когато цените на наемите наподобява са скочили до небето във всеки огромен град по света, и настаняването на допустима (не-побъркана) цена е нищожно, една дребна общественост в Южна Германия потвърждава, че един различен свят към момента е вероятен.

В най-стария жилищен комплекс в света, който към момента се употребява, съвсем всичко е същото, както при откриването му преди 500 години, в това число годишният наем от 88 евро цента.

Добре пристигнали във „ Фугерай “.

Аугсбург в Бавария е дом на един „ град в града “, а неговите обгърнати с бръшлян къщи, изумрудени прозорци и китни дворове , не са единствената причина, заради която това населено място е мечтано място за живеене. Жителите на Фугерай не заплащат съвсем нищо за един прелестен покрив над главата си , както и за скъпата привилегия да живеят в най-стария обществен жилищен комплекс в света.

Някои от вас към този момент са повдигнали вежда на тази (фуге)райска фикция. Ще ви кажем каква е уловката.

Преди да започнете да планирате новия си магически живот в Германия, би трябвало да знаете някои неща. В подмяна на годишен наем от 88 цента, който остава постоянно неповлиян от инфлацията , се ползват няколко условия: жителите би трябвало да се молят три пъти дневно, да са регистрирани жители на Аугсбург и да са с добра известност. Това значи, че в случай че желаете да живеете във Фугерай, ще би трябвало да пребивавате 2 години някъде в Аусбург и ще би трябвало да сте способни да толерирате/харесвате католическата черква.

 Фугерай iStock

От жителите се изисква също по този начин да правят някаква доброволческа работа на ненапълно работно време в общността, да вземем за пример градинарство, с цел да поддържат мястото чисто и спретнато.

Туристите могат да посетят комплекса против входна такса от 4 евро, а дребен музей дава опция да се надникне в това по какъв начин са изглеждали от вътрешната страна жилищата с повърхност 60 кв. м.
 Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай
Тъй като несъмнено се чудите по какъв начин и за какво става това, ще ви върнем при започване на XVI в. и живота на локалното семейство Фугер . Когато се заселват в Аугсбург през 1367 година, Фугерови се устоят от търговия с плетива, само че бизнес семейството бързо открива значими връзки и се трансформира в една от най-богатите семейства в града.

През годините те получават големи площи и недвижими парцели в Аугсбург и основават няколко обществени начинания. Якоб Фугер се прочува като най-богатия банкер в града, което му печели прозвището Якоб Фугер Богаташа. Но в сходство с полезностите на фамилията си (или така наречен „ католическо възприятие за виновност “) Якоб Фугер се чувствал обществено виновен и желал да се отблагодари на обществото под формата на налични жилища за по-бедни фамилии.

 Фугерай iStock

Така се ражда концепцията за Фугерай и през 1521 година той подарява земя за основаването на първия в света комплекс от обществени жилища за нуждаещи се фамилии и лица. Но при едно изискване: той ще напише разпоредбите и те ще останат вечно, каквито са.

До 1523 година са издигнати 52 къщи с черква, площади, фонтани и още улици на път. През идващите 150 години бизнес империята на фамилията се разпада, само че за благополучие на нуждаещите се в Аугсбург необикновеното завещание продължава да съществува и е добър образец за всички банкери, които желаят да влязат в историята с това, че са облекчили, а не изострили жилищната рецесия.
                             

Домът е освен това от покрив над главата, той е чувство за сигурност, сигурност и достолепие. Социалните жилища са нужда и постоянно са били, та когато си мислим за тази дестинация, се сещаме и за това. Тази баварска хубавица демонстрира, че това, което ни се коства невероятно, е някъде там и работи безотказно.
 Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай  Райското кътче на име Фугерай
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР