Ако българите в РС Македония наистина бяха 3500 души, както

...
Ако българите в РС Македония наистина бяха 3500 души, както
Коментари Харесай

Българският клуб в Битоля към ЕС: Ако беше подпалена джамия, пак ли щяхте да мълчите

Ако българите в районен съд Македония в действителност бяха 3500 душ и, както твърди последното изследване, надали Българският клуб „ Иван Михайлов “ щеше да бъде запален . Ако беше подпалена албанска джамия, отново ли щяхте да си мълчите ?

Това се споделя в писмо на Българския културен център „ Иван Михайлов “ в Битоля по отношение на случая от събота, когато клубът беше разпален. Писмото е изпратено до всички посланици на страните-членки от Европейски Съюз в районен съд Македония .

В документа се акцентира, че подпалването е „ нов акт на заплашване “, който е резултат „ от порочната акция против българския народ в Северна Македония “.

„ Президентът Пендаровски, министър председателят Ковачевски и министър Османи до през вчерашния ден остро твърдяха, че В анчо Михайлов е хитлерист, а по същата логичност – и ние македонските българи . Но ето – тази неистина докара до следващия акт на национална ненавист също като Кристалната нощ през ноември 1938 година Кой е фашистът в този момент? “, декларират от БКЦ „ Иван Михайлов “.

Те приканват европейските сътрудници да реагират на този неприличен акт, който е директен резултат от субсидираната от страната акция на ненавист против българския народ в РСМ.

„ Това е резултатът от подмяната на българската ни национална еднаквост от югославската окупация от 1944 година до през днешния ден . Подпалвачите са от кръговете, които от десетилетия пишат нелепости в учебниците, сблъсквайки децата ни със личния си български народ “, се споделя в писмото.

Според създателите му, в случай че не беше безмълвното приемане на подправеното броене, през днешния ден нямаше да станем очевидци на това безвластие. „ Защото в случай че бяхме единствено 3500, очевидно нямаше да се уплашат от нас и да ни възпламенят. Днес се чудим дали бихте мълчали, в случай че бяха запалили албанска джамия? “, декларират от Българския център.

Те акцентират, ч е членовете на клуба са „ измежду стотиците хиляди, които помнят същинския си генезис и история . Ще останем правилни на волята на Гоце Делчев, Тодор Александров и Иван Михайлов. И няма да се плашим от пироманите, които пращат против нас “.

„ Молим Ви, господин дипломат, като представител на страна от европейското семейство, към което желаеме да се причисли и нашата татковина, да отбраните българския ни народ в Северна Македония от омразата, подбудена от властта и насилието, което то поражда “, приключва писмото на Българския културен център „ Иван Михайлов “ в Битоля.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР