Агенция Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на строителен надзор при

...
Агенция Пътна инфраструктура“
стартира открита процедура за избор на
строителен надзор при
Коментари Харесай

Обявена е поръчката за надзор при изпълнение на мерките за опазване на дивите животни и птиците в Кресненското дефиле

Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира открита процедура за избор на строителен контрол при изработването на техническия план и осъществяването на мерките за намаляване на въздействието на трафика върху дивите животни и птиците в Кресненското дефиле, посочени в решението по Оценка на въздействието върху околната среда от 2017 година Прогнозната стойност е 59 000 лева без Данък добавена стойност. Кандидатите могат да подават предложения до 17:30 ч. на 21 май т. година

В началото на март АПИ разгласи тръжната процедура за реализатор на ограниченията в близо 16-километров сектор от път I-1 Крупник - Кресна сред 380-ти и 396-ти километър - част от дясното платно на АМ „ Струма “, лот 3.2. Предвидено е изграждане и модифициране на оградни и дефрегментационнни уреди за защита на животните и птиците в региона, модифициране на съществуващите водостоци, с цел да се осигури безпрепятствен достъп и прекосяване на дребните животни. От двете страни на пътя ще се инсталират мрежи с височина 1,20 м, които да не разрешават на животните да излизат на пътното платно, а на големите съоръжения ще се слагат мрежи за птици с височина 4 м. Мерките ще бъдат изпълнени без прекъсване на трафика и задачата е опазване на биологичното многообразие в региона и повишаване на пътната сигурност.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2 440 780 лева без Данък добавена стойност или 2 928 936 лева с ДДС. Срокът за осъществяване е 300 дни.

Участъкът от път Е 79 през Кресненското дефиле е една от най-критичните отсечки от републиканската пътна мрежа от гледна точка на пътната сигурност. Най-честите пътно-транспортни произшествия са от неправилно изпреварване и нахлуване в лентата за насрещно придвижване и шофиране с несъобразената скорост. Недостатъчната видимост, дребният брой места, където е разрешено изпреварването и високата скорост на придвижване са едни от основните причини за пътни произшествия с насрещно движещо се МПС. Държавна агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата “ изготви и предложи на АПИ комплекс от ограничения за възстановяване на безопасността на придвижване в сектора. В тази връзка при осъществяването на обществената поръчка ще се направи и анализ на показаните ограничения с цел актуализация на секторите, където се въвежда възбрана или се разрешава изпреварването. Ще се проучва и нуждата от създаване на нови ограничителни системи, нови пътни знаци, както и система за видеонаблюдение, за информиране и пренасочване на трафика.

АПИ ще извърши ограниченията, които са планирани в отчета за Оценка на въздействието върху околната среда при рехабилитацията на съществуващото трасе на път Е-79, по-рано от плануваното още през тази година, а не при рехабилитацията на платното за Кулата, планирана да се направи откакто е готово новото платно за София в участъка Крупник - Кресна от Автомагистрала „ Струма “.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР