Адриан Андреев продължи перфектната българска серия на Ролан Гарос. Ади

...
Адриан Андреев продължи перфектната българска серия на Ролан Гарос. Ади
Коментари Харесай

2 от 2: Андреев записа победа в дебюта си на Ролан Гарос и запази перфектната българска серия

Адриан Андреев продължи съвършената българска серия на Ролан Гарос. Ади последва образеца на Сесил Каратанчева, която през вчерашния ден се класира за втория квалификационен кръг в Париж и на втора поредна " мейджър " конкуренция преодоля съпротивата на Франческо Маестрели, с цел да ознаменува с победа своя дебют в надпреварата - 6:3 6:4. Третата ни ракета изоставаше с пробиви и в двете елементи, само че сподели темперамент, с цел да продължи в идващия стадий на шампионата, където го чака конфликт с аржентинеца Хуан Пабло Фикович (световен номер 223).

Двубоят стартира нетипично, като състезателите имаха големи проблеми на личен начален удар и видяхме серия от четири следващи пробива до 2:2. Българинът първи съумя да задържи своето подаване, което привидно трябваше да му даде съществено преимущество, само че Маестрели в точния момент откри своя сервис и също задържа началния си удар. Родният ни представител обаче очевидно беше в сериозен игрови напредък и постоянно наказваше противника си с остри диагонали от своя форхенд, които работеха безотказно и идващите три гейма отидоха в актива на нашия съотечественик, а по този начин първата част беше извоювана точно от него.

Световният номер 201 се съвзе по най-бързия вероятен метод и стартира да насочва извънредно надълбоко ударите си. Натискът непрекъснато се усилваше върху Андреев, тъй като италианецът действаше все по-агресивно и предизвикваше неточност след неточност от ракетата на Ади, който бързо се оказа догонващ с 0:3 гейма. За благополучие, то пробивите продължаваха да валят на корта и българинът се нуждаеше единствено от няколко минути, с цел да възвърне паритета при 3:3. 20-годишният състезател продължи да се бори и скоро още веднъж излезе с брейк напред, единствено че продължаваше да е безусловно безпомощен от линията за начален удар и Адриан още веднъж го застигна в резултата.

Тогава пристигна време за решителния удар от страна на българина, който размина противника си със страховит бекхенд по правата, с цел да си обезпечи брейкбол и след това се възползва незабавно от отворилия се късмет, след което безпроблемно затвори мача на личен сервис.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР