Адриан Андреев демонстрира страхотен прогрес през последните месеци, достигайки до

...
Адриан Андреев демонстрира страхотен прогрес през последните месеци, достигайки до
Коментари Харесай

Лош ден за българите в Хелзинки: Силите напуснаха Андреев и той се раздели с турнира

Адриан Андреев показва страховит напредък през последните месеци, достигайки до два следващи полуфинала на равнище Чаланджър и се приближи оптимално до влизане в топ 200. Силните изяви на българина продължиха и през актуалната седмица, като той оцеля в решителни тайбреци против Джей Кларк и Матиа Белучи, отразявайки общо три мачбола във въпросните срещи. Днес обаче силите като че ли бяха напуснали нашия съотечественик, който остана надалеч от нормалното си ниво на игра и справедливо отстъпи на нидерландеца Йеле Селс - 3:6 4:6.

Силите бяха оптимално изравнени в самото начало и в действителност Андреев се справяше по-добре на ретур и застрашаваше непрестанно сервис геймовете на съперника си. Все отново Селс можеше да разчита на първото си подаване в решителните мигове и отрази два брейкбола, а след това на собствен ред получи късмет да пробие и незабавно се възползва от него. По-високоранкираният състезател постоянно намираше път към мрежата и там беше съвсем непогрешим, което му разреши да резервира преднината си и в последна сметка да се поздрави с триумфа в откриващата част.

Адриан се опита да придаде повече скорост на ударите си при започване на втория сет, единствено че това докара до доста увеличение на неговите грешки и той не след дълго се оказа догонващ с 0:2. Родният ни представител обаче към този момент беше надвил в две доста тежки борби и продължи да има вяра, че изработката на поврат е напълно допустима. Андреев стартира да печели съвсем всяко една по-дълго разиграване и взе задатък при 4:3, след което се снабди с два скрити сетбола, само че не можа да се възползва от тях и останалите геймове до един отидоха в сметката на нидерландеца.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР