Адът е тук на земята. Това заяви Георги Михайлов от

...
Адът е тук на земята. Това заяви Георги Михайлов от
Коментари Харесай

Депутатите в спор за ада на политическата агитация в училище

Адът е тук на земята. Това съобщи Георги Михайлов от Българска социалистическа партия по време на дебатите по първо четене на закона за предучилищното и учебно обучение . Той подлага на критика ГЕРБ за провалите в образованието по времето на тяхното ръководство. Любен Дилов от ГЕРБ пък предизвести, че пътят към пъкъла е застлан с положителни планове.

Министърът на образованието Николай Денков уточни, че няма нищо изключителното в закона и задачите му били ясни . По думите му всеки е наясно какво е политическа пропаганда. Има потребност от такова регламентиране, уверен е просветният министър . Той прикани депутатите да не блокират приемането на закона. И Виктория Василева от Има Такъв Народ поддържа закона . Красимир Вълчев от ГЕРБ уточни, че живеем в свят с убеждения. Той упорства на второ четене да се създадат разяснения кои доктрини са допустими.

Оказва се, че министърът на образованието няма пълномощия да глоби държавен чиновник, който е злоупотребил с ситуацията си с политически цел , стана ясно от предното конкретизиране на министър Денков. Той се разгласи за политическа неутралитет в образованието. Тези промени трябваше да се случат, безапелационна бе и Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия. Тя не е съгласна с рецензиите, че с текстовете се лимитират политически права. Крайно време е шефовете да са експерти, а не партийно лоялни, счита аления народен представител.
 Николай Денков се надява най-малко депутатите да вършат разлика сред обучение и опазване на здравето
Николай Денков се надява най-малко депутатите да вършат разлика сред обучение и опазване на здравето

Заповедите за тестване на учениците и другите здравни ограничения се преглеждат със заповед на управлението на Министерство на здравеопазването

Промените, които се оферират в този момент са безусловно нужни, отсече Анастасова. Настоящият законопроект не взема решение проблеми, счита Деница Сачева от ГЕРБ. Настоящите текстове крият риск педагозите да бъдат посочени с пръст, посочи тя. Според нея имало доста по-важни неща за решение в българското обучение . Откакто ГЕРБ пристигнаха на власт вие изродихте образованието, сподели Драгомир Стойнев. С влизането на ГЕРБ във властта политиката влезнала в образованието, съгласно левите. Учителите изобщо не би трябвало да се занимават с политика, безапелационен бе аленият народен представител. Той настоя да се върне достолепието на българския преподавател. За да се върне достолепието на българския преподавател, той не би трябвало да членува в ГЕРБ, съгласно него. Имало случаи, в които даже чистачката в учебно заведение би трябвало да е от ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов отвърнаха, че се преследвали хора единствено поради присъединяване в акции. С този законопроект отваряме кутията на Пандора, сподели Сачева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР