Абсурдно е Русия да се намесва в Сърбия заради господин

...
Абсурдно е Русия да се намесва в Сърбия заради господин
Коментари Харесай

Адвокат Ботев: Абсурдно е Русия да се намесва в Сърбия за Цветан Василев

" Абсурдно е Русия да се намесва в Сърбия поради господин Василев. Няма съображение ". Така юрист Христо Ботев разяснява в утринния блок на bTV попречва ли Русия екстрадицията на ексбанкера Цветан Василев от Сърбия.

По думите на юрист Ботев думите на основния прокурор Иван Гешев са пресилени. Той не има вяра, че Русия изобщо има нещо общо в тази ситуация. Всичко, обвързвано с Русия, звучи отрицателно и сега се цели да се покаже на американците, че Василев е човек на Русия, изясни бранителят. 
По думите на юрист Ботев въпросът не е на страната Сърбия, а процедурата по екстрадиция е в правосъдна фаза. Тези думи (твърденията на основния прокурор Иван Гешев - б.р.) са офанзива против правосъдната система на Сърбия. Може да не забележим в никакъв случай резултат, тъй като ние вървим по една по-особена процедура и е доста значимо, че в процедурата страната и съдът имат право да преценяват дали съответно лице е направило закононарушение, с цел да бъде екстрадиран, разясни юрист Ботев.

Иначе Цветан Василев е открит още от 2014 година в Белград, той не е търсен и се намира там. Няма право да напуща Сърбия, там е със фамилията си, здрав е, само че малко изгубил вяра от това, което се случва в България, изясни бранителят му.

Ако има данни за него - да се изнесат, само че юрист Ботев не има вяра на чак подобен геополигически мащаб Русия да се намесва в издирването на Цветан Василев.

" Нямаме никакви безапелационни данни Русия да пази Цветан Василев ", акцентира юрист Христо Ботев и уточни, че като бранител на ексбанкера няма информация дали финансира партията на Вучич. " Абсурд е Цветан Василев да финансира партии в Сърбия ", безапелационен беше юристът.

По отношение на екстрадицията на предприемача Васил Божков, юрист Ботев разяснява, че всичко зависело от съответната страна. " Доброволно Васил Божков не би се върнал, няма и защо да го прави ", уточни той и запита, - в случай че на следващия ден се пракрати делото за какво да не се върне. По думите му обаче случаите на Цветан Василев и Васил Божков са аналогични.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР