97% от населението на България над 15-годишна възраст използват мобилни

...
97% от населението на България над 15-годишна възраст използват мобилни
Коментари Харесай

Теленор с нова услуга – застраховка за смартфони

97% от популацията на България над 15-годишна възраст употребяват мобилни услуги, като 74% от тази група разчитат на смарт телефони. Това важи и за 88% от потребителите сред 7 и 14 години, сочи изследване на един от главните телекомуникационни снабдители у нас – Теленор. Затова и компанията предлага нова услуга, която да подсигурява на клиентите ѝ, че ще могат да разчитат на своите устройства в 100% от времето.

Програмата “Смартфон протект” предлага застраховка на мобилните устройства, закупени от Теленор, която, според от определения осигурителен артикул, обезпечава на клиентите на оператора отбрана при инцидентна щета или кражба на устройството.

„ Мобилните устройства от дълго време са доста повече от средство за връзка. Използваме ги за работа, навигация, извършване на покупки и още за вести и занимания. Повредата или кражбата на тези устройства може значително да наруши ежедневния ни темп, а в живота няма бутон за пауза. Затова ние предлагаме на нашите клиенти опция да защитят своите устройства посредством налична, лесна за схващане и потребление застрахователна услуга. Това е част от нашата упоритост да предложим на своите клиенти допустимо най-хубавото потребителско прекарване, както от използването на нашите услуги, по този начин и в обслужването и грижата за тях “, разяснява основният маркетинг шеф на телекомуникационния оператор, Горан Маркович.



Клиентите на абонаментните проекти за мобилни услуги на Теленор, които закупят посредством заплащане в брой или получат по контракт за лизинг от оператора мобилно устройство, за което се предлага застраховката, могат да се възползват от “Смартфон протект”, като сключат застрахователна лавица.

На разположение на клиентите на Теленор са два застрахователни продукта - “Смартфон протект” предлага отбрана при положение на инцидентна или злоумишлена щета на устройството, а “Смартфон протект+” прибавя към това и отбрана при положение на кражба.

Застрахователната награда зависи от цената без абонамент на устройството в Теленор и определения осигурителен артикул. Тя се заплаща като месечна такса и се включва в месечната сметка на клиента. Всички клиенти на Теленор, които сключат застраховка “Смартфон протект” или “Смартфон протект+” до 30 април 2019 година, няма да заплащат първата месечна застрахователна награда.

При настъпване на застрахователно събитие, което е покрито от изискванията на полицата, клиентът е належащо да съобщи това посредством позвъняване на къс номер 123. В случаите, в които повредата предстои на ремонт, устройството ще бъде ремонтирано в сервиза на Теленор, а когато това е невероятно - устройството ще бъде сменено с ново от същата марка и модел или аналогично, в случай че застрахованото устройство към този момент не се предлага.

В случай на утвърдена от застрахователя вреда, клиентът ще заплаща и сума за самоучастие, която е авансово конкретизирана в застрахователния му контракт. Не се планува изплащането на парично обезщетение за настъпили вреди.

Подробна информация за размерите на месечните награди и самоучастия устройствата, за които се предлага застраховка, и съответните условия на застрахователните артикули ще бъде оповестена на формалната страница на компанията, както и в магазините на Теленор.



Застрахователната лавица може да бъде подписана сега на покупка или взимане на лизинг на устройството като определеният осигурителен пакет не може да бъде променян. Полицата е безсрочна и може да бъде прекъсната когато и да е от клиента, без неустойки.

Услугата ще се предлага във всички магазини на оператора от 29 март 2019 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР