Финалът на песенния конкурс Евровизия е тази вечер от 22

...
Финалът на песенния конкурс Евровизия е тази вечер от 22
Коментари Харесай

Близо 20 000 души се очаква да протестират заради участието на Израел на финала на Евровизия 2024

Финалът на песенния конкурс " Евровизия " е довечера от 22 ч. българско време в шведския град Малмьо.

Очакват се към 20 000 стачкуващи да провеждат най-големия митинг през тази седмица поради присъединяване на Израел в състезанието, на фона на войната в Ивицата Газ, оповестява Българска национална телевизия. 

Междувременно, часове преди финала, нидерландският представител на състезанието бе дисквалифициран, по отношение на случай, който обаче, не е обвързван с полемиката по отношение на присъединяване на Израел, а след случай с жена от продуцентския екип на шоуто.

Израел се подрежда до Хърватия и Швейцария като един от любимците на букмейкърите за триумф на Евровизия.

Песента Hurricane на израелската певица Еден Голан е акомодация на по-ранна версия, която е изменена, откакто уредниците на състезанието я афишират за прекомерно политическа поради очевидните подмятания за офанзивата на " Хамас " на 7 октомври.

Песента към този момент провокира дискусия, като протестиращите приканиха Израел да бъде изключен от песенния конкурс поради войната в Ивицата Газа. Това не е първият случай, в който интернационален спор засенчва " Евровизия ".

Руският държавна телевизия беше изключена от Европейския съюз за радио и телевизия EBU след нахлуването в Украйна през 2022 година Миналата година тя забрани на украинския президент Володимир Зеленски да насочи обръщение на Евровизия, с цел да отбрани неутралността на събитието.

Тази индиферентност беше оспорена във вторник от шведския артист Ерик Сааде, който взе участие в първия полуфинал на състезанието с палестински шал на ръката. Два дни по-късно, синдикатите на белгийската социална телевизия прекъснаха за малко предаването на втория полуфинал на Евровизия, с цел да излъчат обръщение в поддръжка на палестинците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР