5G мрежите все още са в етап на разгръщане по

...
5G мрежите все още са в етап на разгръщане по
Коментари Харесай

Станаха ясни някои от предварителните спецификации на 6G

5G мрежите към момента са в стадий на разрастване по света, само че Международният съюз по далекосъобщения (ITU) към този момент е подготвен с рамката на стандартите и технологиите, които ще залегнат в 6G.

Макар окончателните спецификации да са надалеч - чакат се до края на десетилетието, това е значима стъпка, отбелязва telecoms.com.

Голяма част от основните качества на 6G съгласно показаното от ITU надграждат сегашните мрежи от пето потомство. Различните сюжети на приложимост плануват пикови скорости от сред 50 и 200 гигабита в секунда с безспорен най-много от 1 терабит в секунда.

Потребителите в границите на мрежата пък ще получават междинна скорост от сред 300 и 500 мегабита в секунда при 100 при 5G.

От честотна позиция, упованието на ITU е 6G да изисква няколко разнообразни диапазона, с цел да могат да се покрият условията за потенциал и обсег. Очакването е част от тях да са и над 100 GHz. Целта е успеваемостта при потреблението на честотния набор да е до 3 пъти по-висока от тази на 5G, а времезакъснението да падне още.

Важен детайл от рамката е упованието на ITU, че новите мрежи ще са съвместими с други технологии като сателитните връзки, RLAN/WiFi мрежите и така нататък

От ITU виждат голям брой области, в които 6G може да откри приложения. Сред тях са холографска връзка, добавена действителност, само че и мощно подвластните от ниското времезакъснение телемедицина и ръководство на индустриално съоръжение. Голяма част от това беше и измежду задачите на 5G.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР