54-годишният С. А. е бил привлечен към наказателна отговорност от

...
54-годишният С. А. е бил привлечен към наказателна отговорност от
Коментари Харесай

Една година затвор и глоба за незаконно държане на тютюн без акцизен бандерол във Вълчедръм

54-годишният С. А. е бил притеглен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом по обвиняване за осъществено от него закононарушение по член 234, алинея 1 от Наказателен кодекс. Той е осъждан 13 пъти, като последната влезнала в действие неоправдателна присъда против него е от 2018 година
На 20.04.2021 година, във Вълчедръм, област Монтана, управляваният от С.А. лек автомобил бил спрян за инспекция от полицейски чиновници. Поводът за нея бил получен действен сигнал за държане на акцизни артикули без бандерол.
В колата били открити и конфискувани 15 полиетиленови чувала с насипен тютюн без български акцизен бандерол. Общото му количество е 150 кг.
По досъдебното произвеждане е била направена органолептична експертиза, съгласно която конфискуваната стока съставлява нарязан на линии тютюн, примес от сортови групи „ Ориенталски “ и „ Виржиния “. Той е предопределен за консумация и е кадърен за ръчно разработване на цигари, като може да се пуши без спомагателна индустриална обработка.
От заключението на осъществената съдебно-оценителна експертиза общата стойност на предмета на закононарушението е в размер на 34 200 лв..
Подсъдимият С.А. е бил приет за отговорен. Наложено му е наказване от 1 година „ отнемане от независимост “ и санкция в размер на 34 200 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР