35 бойци от 5 български клуба дойдоха в Горна Оряховица

...
35 бойци от 5 български клуба дойдоха в Горна Оряховица
Коментари Харесай

35 бойци се включиха в Националния турнир по ММА за аматьори в Горна Оряховица

35 бойци от 5 български клуба пристигнаха в Горна Оряховица за Националния шампионат по ММА за дилетанти. Състезанието е отдадено на 25-та година от основаването на Клуба по бойни спортове в Горна Оряховица и 70-та годишнина на неговия основател и треньор Кръстю Джамбазов. За шампионата в Горна Оряховица дойде и ръководителят на българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки.

„ Благодаря на всички, които пристигнаха да уважат 70-годишнината на Кръстю Джамбазов. Той е горделивост за федерацията. Малко са хората като него, които работят с душа е сърце за възпитанието на младежите в състезателен дух ”, сподели Станислав Недков.
Кръстю Джамбазов получи от Стъки почетен плакет на федерацията за приноса му в развиването на ММА и бойните спортове в страната.

Приветствие към състезатели и посетители насочи и кметът на Общината инж. Добромир Добрев. „ За нас е чест, че за следващ път Горна Оряховица и Спортна зала „ Никола Петров ” са домакини на шампионат по ММА. Ние постоянно сме подкрепяли спорта и ще продължаваме да поддържаме и да бъдем до нашите млади спортисти, които разнасят славата на Горна Оряховица у нас и по света ”, сподели инж. Добрев.

На формалното разкриване участваха още проф. Лъчезар Андреев, член на дисциплинарната комисия на БФММА,както и някогашни национални състезатели.

Медали за принос в развиването на бойните спортове от името на КБПИ „ Локомотив ” получиха кметът инж. Добромир Добрев, Станислав Недков, някогашни национални състезатели и спонсори на шампионата. Подаръци имаше и за младите първенци от клуба, завоювали интернационалните награди през годината.

Отличията им бяха връчени от рожденика Кръстю Джамбазов. Той е създателят на школата по бойни изкуства в Горна Оряховица. За цялостната му треньорска и възпитателска активност е почетен със званието „ Заслужил ” треньор. За 25-годишнатата си активност, състезателите от КБПИ „ Локомотив ” са завоювали 14 медала от Световни и 8 от Европейски шампионати. Клубът е водещ в приноса към националния спорт и водач измежду клубовете в Горна Оряховица. Трите международни трофеи, 7 сребърни и 12 бронзови медала в самбото, бойното самбо и ММА са гордостта на Джамбазов.

С победа на горнооряховски играч започнаха и борбите от шампионата. В категория 56.5 кг. Ростислав Ефтимов победи противника си Октай Васви от Шумен. В надпреварата ще бъдат играни общо 18 борби.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР